Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alt rakner for Korsvold

Åge Korsvolds karriere i toppen av norsk næringsliv rakner fullstendig. Han har allerede måttet trekke seg fra en rekke styreverv, og i neste uke lempes han etter all sannsynlighet ut av Orkla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt fordi han som konsernsjef i Storebrand inngikk tre høyst tvilsomme opsjonsavtaler. Det styrket heller ikke Korsvolds integritet at hans gravide samboer, Anita Bemer (32), har gjort lynkarriere i Storebrand. Ei heller at paret har bodd gratis i konsernets representasjonsbolig.

- Om dette er beklagelig? Svaret er ja, sier Øystein Eskeland, leder av Orklas bedriftsforsamling.

- Har du vært i kontakt med Korsvold?

- Ja, men jeg har ikke gitt ham noe råd.

Som Langangen?

Det er bedriftsforsamlingen som velger og vraker styremedlemmer i Orkla. Onsdag i neste uke kaster de antakelig Åge Korsvold. Hvis ikke han selv trekker seg før den tid. Korsvold opplyste i går at han innen tirsdag bestemmer seg for om han skal klamre seg til formannsvervet i Orkla-styret.

Kanskje gjør han som tidligere Storebrand-sjef Jan Erik Langangen i 1992. Da han fikk fyken etter det katastrofale Skandia-raidet, trakk han seg også som styreformann i Statoil.

At Korsvold er en drivende dyktig forretningsmann er det få som tviler på. Men Kredittilsynet har allerede karakterisert opsjonsavtalene hans som ulovlige, og kan komme til å oversende saken til Økokrim. Orkla kan neppe leve med en styreformann som mistenkes for lovbrudd, og fikk sparken på grunn av manglende tillit.

Styremedlemmene Stein Stugu og Arvid Strand, begge valgt av de ansatte, ba i går Korsvold trekke seg. Storaksjonær og styremedlem Christen Sveaas mener Korsvold må avgjøre dette selv, eventuelt i samråd med bedriftsforsamlingen.

Mektige Kjell Almskog, konsernsjef i Kværner og styremedlem i Orkla, vil verken støtte Korsvold eller kreve hans avgang.

- Hva ville du gjort i Korsvolds sted?

- Nei, det vil jeg ikke spekulere på.

Exit Korsvold

Som følge av at toppjobben i Storebrand røk, er det allerede klart at Åge Korsvold må trekke seg som styreformann i følgende selskap:

  • If skadeforsikring.
  • Finansbanken.
  • Storebrand Livsforsikring.
  • Storebrand Bank.
  • Storebrand Kapitalforvaltning.

Åge Korsvold ryddet i går kontoret sitt i Storebrand-hovedkvarteret på Aker Brygge. Han ville ikke snakke med Dagbladet.