Alt så ut til å være ved det samme, men så gikk ekspertene gjennom Kim Jong-uns nyttårstale og ble forundret

HVA VAR DET HAN SA: Dette bildet er fra Kim Jong-uns nyttårstale som ble sendt på fjernsyn søndag ettermiddag. De fleste tolket talen dit hen at Nord-Koreas leder truet med å teste et interkontinentalt missil. Men det var mye annet Kim Jong-un sa også som var av interesse. Foto: AFP / NTB Scanpix
HVA VAR DET HAN SA: Dette bildet er fra Kim Jong-uns nyttårstale som ble sendt på fjernsyn søndag ettermiddag. De fleste tolket talen dit hen at Nord-Koreas leder truet med å teste et interkontinentalt missil. Men det var mye annet Kim Jong-un sa også som var av interesse. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje hadde hårmanken fått en anelse ekstra trimming med barbermaskinen, slik at frisyren til forveksling kunne minne om formann Maos en gang så høye hårfeste?

Ellers var det mye ved Nord-Koreas diktator Kim Jong-un som var uforlignelig likt, da han 1. januar talte til landets 25 millioner innbyggere.

Fem år etter at han arvet makten, innfridde Kim Jong-un tilsynelatende forventningene til den omstridte ettpartistaten, da han i nyttårstalen skrøt av landets framgang i utviklingen av atomvåpen og missiler.

- Vi er snart inne i siste fase av forberedelsene til å teste et interkontinentalt missil, sa Kim.

En uttalelse som av nær sagt alle medier er blitt tolket som et varsel om hva Nord-Korea har på trappene. Men var det det han egentlig sa?

Overraskende tale

Nettstedet NK News, som spesialiserer seg på nyheter om Nord-Korea, mener denne tolkningen er strukket for langt.

De mener utsagnet må ses i sammenheng med at Kim var i gang med en oppramsing av hva landet har oppnådd det siste året. Med andre ord var konstateringen av at de er nær ved å teste et interkontinental missil like mye oppsummerende og tilbakeskuende som et illevarslende frampek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer