Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Alt skjedde i et fryktelig flash»

Mandag kjørte Arne Scheie langs en rolig dansk ferievei. Sekunder seinere smalt en bil med en 18-årig sjåfør inn i bildøra hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå ber en tydelig rystet Scheie om at nordmenn husker på bilbelte, også på ferie.

- Skremmende

- Jeg er utrolig takknemlig for at jeg kjører en Golf. Det tyske stålet reddet meg trolig fra en katastrofe, sier Scheie.

Hele sjåførsida på bilen hans ble smadret i ulykken ved den danske byen Marielyst sør for Nykøbing.

Den populære NRK-kommentatoren var mandag ettermiddag på kjøretur sammen med sønnen og nevøen, da det plutselig smalt. En 18-åring med bilen full av ungdommer hadde oversett vikeplikten, og istedenfor å stoppe i krysset braste han rett inn i frontdøra til den intetanende Scheie.

- Jeg har kjørt bil i mange år, men aldri opplevd noe så skremmende før, sier Scheie.

Husker lite

Selv om han kjenner hendelsesforløpet, klarer ikke 59-åringen å gi noen detaljer fra ulykken.

- Hva som skjedde fra jeg så bilen komme mot meg, til jeg hoppet ut og fikk sjekket at alle i bilen var i live, vet jeg ikke. Alt skjedde i et fryktelig flash, sier Scheie.

Alle de involverte slapp fra ulykken uten større skader. For Scheie ble ulykken en vekker.

- Kollisjonen minte meg på hvor utrolig hjelpeløse vi egentlig er i trafikken. Det hjelper ikke at du selv overholder fartsgrensene og kjører korrekt så lenge andre bryter reglene, sier Scheie.

Sønderslått

I disse ferietider tilbringer mange nordmenn mange timer bak rattet, langs støvete hytteveier eller på stressende autobahner. NRK-kommentatoren understreker hvor nødvendig det er at vi tenker på trafikksikkerhet, også i sommervarmen.

- Jeg tror det er veldig viktig at folk lærer seg de lokale trafikkreglene, bruker bilbelte og tenker på farten uansett om de befinner seg i Norge, Tyskland eller Danmark, sier Scheie.

Etter ulykken ble NRK-kommentatoren og familien fraktet til det lokale sykehuset for undersøkelse.

Der konstaterte legene at Scheie var lettere forslått, men ellers i fin form.

- Litt juling får jeg regne med når jeg får bildøra inn i sida. Jeg er bare glad det gikk så bra som det gjorde. Det kunne gått langt verre, sier Scheie, som nå ser fram til å fortsette ferien med familien i fred og ro.

- Jeg føler jeg trenger det nå, sier Scheie til Dagbladet.

VRAKET BILDØRA: Bilen hans er ikke lenger i kjørbar stand, men NRK-kommentator Arne Scheie slapp lettere mørbanket fra bilulykken på feriestedet Marielyst i Danmark