«Alt som er godt nok for Hitler, er godt nok for meg»

Det høyreekstreme nasjonalistpartiet BNP nærmer seg EU-plass for Storbritannia.

HØYREEKSTREME STEMMESANKERE: Medlemmer av Storbritannias høyreekstreme parti BNP, var før helga på stemmesanking i Londons gater.  Valget er 4. juni. Foto: EPA/ANDY RAIN/SCANPIX
HØYREEKSTREME STEMMESANKERE: Medlemmer av Storbritannias høyreekstreme parti BNP, var før helga på stemmesanking i Londons gater. Valget er 4. juni. Foto: EPA/ANDY RAIN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LONDON (Dagbladet): Partiet har lenge hatt rundt fem prosent på meningsmålingene.

Prognosene tyder på at de akkurat havner utenfor når Storbritannia etter torsdagens valg skal sette opp sin nye EU-kontingent, men mye kan skje ved urnene.

Spesielt er det folk som ikke orket å stemme i 2005, som gir Det britiske nasjonalpartiet (BNP) sin støtte nå. Partiet har uansett brukt våren til å markere seg i britisk politikk.

BNP er ikke alene om å vokse i skyggen av de tre store partiene, Det britiske arbeiderpartiet, De konservative og Liberaldemokratene, som har gjennomgått tøffe tider gjennom gjentatte avsløringer av sine medlemmers frynsegoder. Men det høyreekstreme BNP er alene om i det politiske landskapet, er å ha ledere som hyller Hitler.

Nazi-symbol Det er godt kjent i Storbritannia at partileder Nick Griffin tidligere er dømt for å ha spredt rasistisk materiale. Mange vet også at hans egen livvakt Joe Owens måtte sitte åtte måneder i fengsel for å ha sendt barberblad til utvalgte jødiske adressater. Men avsløringene i The Observer på søndag viser at det er flere råtne tomater i BNP-kurven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer