Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alt som kunne gjøres for å redde henne ble gjort

En kvinnelig soldat omkom i ulykke på Rena.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

 En soldat omkom i en ulykke med et pansret personellkjøretøy under en øvelse i Rena leir tirsdag.

- Alt som kunne gjøres for å redde henne ble gjort, sier Forsvaret.

En kvinnelig soldat ble rygget ned av en panservogn under øvelsen i Hærens leir på Rena i Hedmark klokken 15.15 tirsdag.

- En lege fra leiren var raskt på stedet, og luftambulanse ble tilkalt. Men livet sto ikke til å redde, og hun ble erklært død rundt en halvtime etter hendelsen, forklarte Dag Stølan, stabsoberst og nestkommanderende i Forsvarets brigade nord, på en pressekonferanse i Rena leir tirsdag kveld.

Kvinnen tilhørte et kompani på rundt 60 soldater fra en ingeniørbataljon ved Skjold leir i Nord-Norge. Troppene var i Rena leir i Hedmark for å øve på forsering av vassdrag da ulykken inntraff.

Ulykken involverte et M113 pansret personellkjøretøy, den vanligste panservogntypen i Forsvaret.

- Alt ble forsøkt

Den omkomne kvinnen, som var i 19-20-årsalderen, var vernepliktig soldat og kom inn til tjeneste i januar i år. Hun var opprinnelig fra Akershus. Forsvaret mener alt som kunne gjøres for å redde soldaten ble gjort.

- Legen var raskt på plass, og alle tilbakemeldingene vi har fått tilsier at alt som var mulig å gjøre ble gjort, sier oberst Stølan.

Han understreket under pressekonferansen at de vil gjøre det de kan for å støtte kvinnens familie etter ulykken.

- Dette er en meget trist dag. Vi vet at det etterlates en familie i sorg etter dette, og våre tanker går til dem. Vi vil sørge for at de ivaretas på best mulig måte.

De andre soldatene i kvinnens kompani var tirsdag samlet for å bearbeide ulykken, og på kvelden var et kriseteam på vei til leiren.

- Alle de involverte, spesielt de som opererte den aktuelle panservognen, vil få grundig oppfølging, sier presse- og informasjonsoffiser Thor Anders Sognli ved Østerdal garnison til NTB.

Ulykkeskommisjon opprettes

Politiet gjorde tirsdag ettermiddag undersøkelser på øvingsområdet Rødsmoen.

- Vi har gjort noen foreløpige undersøkelser og sperret av området. Politiet, Forsvaret og Arbeidstilsynet vil sammen etterforske ulykken fra onsdag, sier operasjonsleder Trond Ola Berg i Hedmark politidistrikt til NTB.

Forsvaret har nedsatt en egen undersøkelseskommisjon til etterforskningen.

- Vi tar sikkerhet svært alvorlig, men det er dessverre slik at mye av aktiviteten i Forsvaret er forbundet med en viss risiko. Om denne hendelsen vil påvirke vår aktivitet på sikt gjenstår å se. Vi avventer om undersøkelsene viser at det er ting som kan gjøres annerledes sikkerhetsmessig under gjennomføringen av slike øvelser, uttalte oberst Stølan under pressekonferansen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling