FIKK FEIRE SØNNEN: Det at Karin Gielsgaard var innlagt på sykehus og avhengig av respirator, skulle ikke sette en stopper for at hun fikk feire sønnen. Foto: Jon Lindskov Eriksen / Hospitalenheden Vest
FIKK FEIRE SØNNEN: Det at Karin Gielsgaard var innlagt på sykehus og avhengig av respirator, skulle ikke sette en stopper for at hun fikk feire sønnen. Foto: Jon Lindskov Eriksen / Hospitalenheden VestVis mer

Alt tilsa at Karin kom til å gå glipp av sønnens (20) bursdag og uteksaminering.
Sykehusets gest rører tusenvis

Kjørte moren til skolen med både respirator og overvåkningsutstyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Karin Gielsgaard er innlagt på intensivavdelingen på Holstebro sykehus i Danmark.

Der ville hun i utganspunktet også vært på sønnens bursdag og under uteksamineringen, som fant sted på samme dag, hvis det ikke hadde vært for de ansatte på sykehuset.

Allan Gielsgaard (20) skulle sammen med de andre elevene feire både overstått eksamensperiode og at han var ferdig på Lemvig videregående skole.

Mor skulle sette på lua

I Danmark har «studenterhuen» en lang tradisjon. Det er hatten elevene tar på når de har gjort seg ferdig med 12 eller 13 års skolegang.

«Tirsdag var Allan oppe i eksamen i sitt siste fag (religion) på Lemvig Gymnasium, og etter en vel overstått gjennomføring, satt moren og familien klare til å feire ham. Lua skulle selvfølgelig settes på av mor», skriver Hospitalsenheden Vest på Facebook.

De har lagt ved bildet av 20-åringen sammen med moren.

«Ordet selvfølgelig er imidlertid slett ingen selvfølgelighet i denne fortellingen. For Karin Gielsgaard er for tiden innlagt på intensivavdelingen på regionssykehuset i Holstebro».

Men personalet så ingen grunn til at det skulle hindre Karin Gielsgaard i å feire sønnen.

- Veldig god opplevelse

«Så hva gjør man når sønnen er ferdig student og man så gjerne bare vil være i Lemvig en liten stund - og ligger i respirator i Holstebro?».

Da tar man med seg respirator og overvåkningsutstyr og kjører til skolen. Det var i alle fall det de ansatte ved Holstebro sykehus gjorde.

- Det ble en veldig god opplevelse for Karin. Vi var godt forberedt på situasjonen og hadde tatt med alt nødvendig utstyr - blant annet repirator, sugepumpe og overvåkningsutstyr. Rent praktisk var det nødvendig å transportere Karin Gielsgaard i rullestol på veien fra skolen og til eksamenslokalet, sier Jon Lindskov Eriksen, overlege ved anestesiologisk avdeling.

Eriksen var selv med på turen og beskriver det som en bra avslutning på en veldig bra dag.

- Karin var selvfølgelig utrolig glad for at det lot seg gjøre. Hun hadde bare krefter til å være på skolen i en halvtime, men det betøy veldig mye både for henne og familien, sier Charlotte Nielsen ved sykehuset til Dagbladet.


- Vi er dypt takknemlige

Det kan Allans far bekrefte.

- Vi er dypt takknemlige for at de la ned den innsatsen de gjorde, så Karin fikk opplevelsen av å være med, sier Martin Gielsgaard til lokalavisa Dagbladet Holstebro.

Han forteller at familien hadde lagt en nødplan, som innebar å kjøre 20-åringen til morens sykehus, slik at hun uansett ville få satt lua på sønnen sin.

Til avisa opplyser han at Karin lider av muskelsvinn, noe som medfører at muskelvevet svinner inn og at muskelkraften forsvinner.

Mye oppmerksomhet på Facebook

Bildet sykehuset publiserte på Facebook-sidene sine har i løpet av det siste døgnet fått 19 000 likes.

I kommentarfeltet finnes drøssevis av takkemeldinger fra flere hundre personer.

«Respekt herfra!!! Så bra av sykehuset at de valgte å bruke ressurser, som de sikkert ikke har mye av, på å glede en hel familie! Det går rett i mammahjertet mitt».