- Alt var kaos her

Thailandske Chaiwat Saithong forteller om panikken som brøt ut i Phuket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det var helt kaos her for to timer siden. Folk løp omkring i gatene, høyttalere meldte om tsunamifaren, og mange flyktet opp i fjellene. Alle var redde, forteller Chaiwat Saithong (24), som har jobbet som tolk for Dagbladet i Thailand.

Saithong løp selv fra flodbølgen 2. juledag da den traff baren der han jobbet i nærheten av flyplasen i Phuket. Chaiwat sitter akkurat nå i fjellene utenfor Phuket International Airport.

- Vi har fått en TV opp hit. Nå melder de om at tsunamifaren er over, siden det har gått over to timer. Men vi er ikke sikre. Vi blir her i fjellene i noen timer til. Men vi har det mye bedre nå, forteller han.

I Bangkok sitter Galya Rattanotai, teamleder for Thailand Search and Rescue Dogs. Hun og hundeteamet hennes jobbet intenst i dagene etter flodbølgekatastrofen. Nå er hun klar på ny.

- Vi i temaet har pakket bagene våre og er klare til å dra sørover hvis vi må, sier hun til Dagbladet.no.

Rattanotai jobber med søk i hele Sørøst-Asia.

I Phuket jobber nordmenn med evakuering.

- Jeg sitter på en motorsykkel nå og skal hente noen venner som bor nede ved stranda. Det er fullstendig kaos. Folk rømmer opp i fjellene. Lokale folk har gått rundt og banket på dørene og advart, og en politpatrulje har varslet folk som bor på stranda, sa en nordmann på Kata Beach til Dagbladet.no for kort tid siden.