- Alt var normalt helt til vi plutselig havnet i åkeren

Passasjer forteller om flykrasjet. - Det kom røyk fra akterenden etter styrten, sier norsk trailersjåfør.

MANGE OVERLEVENDE: Utrolig nok ser det ut til at de fleste passasjerene overlevde det voldsomme krasjet ved Schiphol-flyplassen. Foto: MARCEL ANTONISSE / AFP / SCANPIX
MANGE OVERLEVENDE: Utrolig nok ser det ut til at de fleste passasjerene overlevde det voldsomme krasjet ved Schiphol-flyplassen. Foto: MARCEL ANTONISSE / AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokka 11.55 gikk toppsjefen i flyselskapet Turkish Airlines via nyhetsbyrået AP ut med nyheten som var for god til å være sann:

Alle ombord ha overlevd den voldsomme flystyrten utenfor Schiphol flyplass ved Amsterdam.

Omlag en halvtime senere var det klart at minst fem mennesker er døde, trolig flere.Ifølge den tyrkiske transportministeren var det 135 passasjerer og en besetning på åtte ombord. Flykroppen brakk i tre deler, og et enormt oppbud av redningsmannskaper jobbet i formiddag ute på jordet der flyet havnet.

Kjente kraftig rykkOverlevende forteller nå om dramatikken da flyet krasjet.

- Vi gikk inn for landing. Alt virket helt normalt, men plutselig gikk det et kraftig rykk gjennom flyet, og i neste øyeblikk landet vi i åkeren noen hundre meter fra flyplassen, sier passasjeren Hyseyin Symer til tyrkiske medier.

- Mange ble skadd under krasjet. Det gikk raskt å evakuere flyet. Det er utrolig at det ikke gikk verre, sier Symer, som selv overlevde ulykken uten skader.

En bankdirektør som var ombord sier til tv-stasjonen NTV at det ikke ble sagt noe om noen nødsituasjon til passasjerene over høyttaleranlegget, ifølge CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer