«Alt var research, skjønte du ikke det?»

TV 2-kjæresten om forholdet til terrortiltalte Arfan Bhatti (30).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• LES OGSÅ: «Anne Grete» var AG3- Bhattis hemmelige koder avslørt

(Dagbladet.no): - Jeg går ut fra at det var research på meg hun snakket om, siden hun var journalist, forklarte Arfan Bhatti om tekstmeldingen fra den kvinnelige TV 2-reporteren.

De to skal ha blitt kjent mens reporteren jobbet med et bokprosjekt, og utviklet et nært forhold. Hun ble innkalt i avhør etter at PST fikk kjennskap til den omfattende telefonkontakten mellom henne og Bhatti.

Les mer om terrorsaken her.

På vei i krigen

I dag ble en rekke meldinger mellom de to avspilt i rettssaken. Disse ble sendt like før og mens Bhatti var på vei til Tyskland i juni 2006. Derfra hadde han planer om å reise videre til Jordan og Palestina for å delta i krigen i Midt-Østen.

I meldingene kommer det fram at TV 2-reporteren er bekymret for ham.

- Jeg kunne bare ønske du hadde valgt annerledes. Men du prioriterer som du gjør, selv om jeg er uenig i valgene dine. Du er ikke på den rette veien nå. Jeg ber for deg, skriver journalisten blant annet.

I en ny melding skriver hun: - Du kan fortsatt snu.

TV 2-reporteren skal vitne seinere i rettssaken, og må regne med å svare på spørsmål om hvor mye hun egentlig visste om Bhattis planer. Selv sier han at hun ikke visste noe om hvor eller hva han skulle - annet enn at han skulle til Tyskland.

FIKK MELDINGER OPPLEST: SMS-meldinger mellom Bhatti og en kvinnelig jorunalist ble i dag opplest og vist fram i retten. Foto: SARA JOHANNESSEN/Scanpix
FIKK MELDINGER OPPLEST: SMS-meldinger mellom Bhatti og en kvinnelig jorunalist ble i dag opplest og vist fram i retten. Foto: SARA JOHANNESSEN/Scanpix Vis mer

Brudd i forholdet

- Vi hadde diskutert politikk og Midt-Østen. Her går jeg ut fra at hun snakker om reisen. Det hadde vært brudd i forholdet, og at jeg skulle reise var vel… Jeg tolker det som det hadde med bruddet å gjøre, forklarer Bhatti i dag.

Han har tidligere vært svært tilbakeholden med å forklare seg om forholdet til TV 2 reporteren, fordi han mener det er av privat karakter.

I en annen melding prøver Bhatti å forklare hvorfor han føler som han gjør.

- Du har forandret mye i meg, men det er et annet sterkt bånd som sliter i meg. Det gjør at jeg blir slept fram og tilbake, skriver Bhatti blant annet til reporteren.

- Du møter dommedag

Han forklarer at hans hjerte blør på grunn av døde kvinner og barn, og at han ikke får ro i sjelen. Da han skriver dette er han på vei til Tyskland, og med seg i bilen har han blant annet et bilde av et barn som er drept i Midt-Østen.

Han har også med seg tegninger og beskrivelser av russiske antitanksvåpen som han vurderer å skaffe seg for å kunne krige.

«Alt var research, skjønte du ikke det?»

- Jeg vil ikke være levende død. Kanskje du har vanskeligheter med å forstå meg, men det skulle bare mangle da jeg ikke åpner meg og vil/kan snakke om det, skriver Bhatti.

- Du møter dommedag. Du har vist hva du prioriterer, og jeg håper du får seg en smekk, skriver TV 2-reporteren.

Videre melder hun:

- Jeg føler meg fri, og det er deilig. Jeg savner intet. Du har bevist hvor ledet du var. Alt var research, skjønte du ikke det?