Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Alt var research, skjønte du ikke det?»

TV 2-kjæresten om forholdet til terrortiltalte Arfan Bhatti (30).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• LES OGSÅ: «Anne Grete» var AG3- Bhattis hemmelige koder avslørt

(Dagbladet.no): - Jeg går ut fra at det var research på meg hun snakket om, siden hun var journalist, forklarte Arfan Bhatti om tekstmeldingen fra den kvinnelige TV 2-reporteren.

De to skal ha blitt kjent mens reporteren jobbet med et bokprosjekt, og utviklet et nært forhold. Hun ble innkalt i avhør etter at PST fikk kjennskap til den omfattende telefonkontakten mellom henne og Bhatti.

Les mer om terrorsaken her.

På vei i krigen

I dag ble en rekke meldinger mellom de to avspilt i rettssaken. Disse ble sendt like før og mens Bhatti var på vei til Tyskland i juni 2006. Derfra hadde han planer om å reise videre til Jordan og Palestina for å delta i krigen i Midt-Østen.

I meldingene kommer det fram at TV 2-reporteren er bekymret for ham.

- Jeg kunne bare ønske du hadde valgt annerledes. Men du prioriterer som du gjør, selv om jeg er uenig i valgene dine. Du er ikke på den rette veien nå. Jeg ber for deg, skriver journalisten blant annet.

I en ny melding skriver hun: - Du kan fortsatt snu.

TV 2-reporteren skal vitne seinere i rettssaken, og må regne med å svare på spørsmål om hvor mye hun egentlig visste om Bhattis planer. Selv sier han at hun ikke visste noe om hvor eller hva han skulle - annet enn at han skulle til Tyskland.

FIKK MELDINGER OPPLEST: SMS-meldinger mellom Bhatti og en kvinnelig jorunalist ble i dag opplest og vist fram i retten. Foto: SARA JOHANNESSEN/Scanpix
FIKK MELDINGER OPPLEST: SMS-meldinger mellom Bhatti og en kvinnelig jorunalist ble i dag opplest og vist fram i retten. Foto: SARA JOHANNESSEN/Scanpix Vis mer

Brudd i forholdet

- Vi hadde diskutert politikk og Midt-Østen. Her går jeg ut fra at hun snakker om reisen. Det hadde vært brudd i forholdet, og at jeg skulle reise var vel… Jeg tolker det som det hadde med bruddet å gjøre, forklarer Bhatti i dag.

Han har tidligere vært svært tilbakeholden med å forklare seg om forholdet til TV 2 reporteren, fordi han mener det er av privat karakter.

I en annen melding prøver Bhatti å forklare hvorfor han føler som han gjør.

- Du har forandret mye i meg, men det er et annet sterkt bånd som sliter i meg. Det gjør at jeg blir slept fram og tilbake, skriver Bhatti blant annet til reporteren.

- Du møter dommedag

Han forklarer at hans hjerte blør på grunn av døde kvinner og barn, og at han ikke får ro i sjelen. Da han skriver dette er han på vei til Tyskland, og med seg i bilen har han blant annet et bilde av et barn som er drept i Midt-Østen.

Han har også med seg tegninger og beskrivelser av russiske antitanksvåpen som han vurderer å skaffe seg for å kunne krige.

image: «Alt var research, skjønte du ikke det?»

- Jeg vil ikke være levende død. Kanskje du har vanskeligheter med å forstå meg, men det skulle bare mangle da jeg ikke åpner meg og vil/kan snakke om det, skriver Bhatti.

- Du møter dommedag. Du har vist hva du prioriterer, og jeg håper du får seg en smekk, skriver TV 2-reporteren.

Videre melder hun:

- Jeg føler meg fri, og det er deilig. Jeg savner intet. Du har bevist hvor ledet du var. Alt var research, skjønte du ikke det?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media