Alt vel med norske demonstranter

Alt skal være bra med de norske demonstrantene som befinner seg i Genova. Italiensk politi gjennomførte i natt en razzia i hovedkvarteret til paraplygruppa som arrangerer demonstrasjoner i forbindelse med G8-møtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi bor i et ungdomsherberge i fjellsiden og her har det vært stille og rolig, sier et medlem i Slett U-landsgjeldas ansvarsgruppe, Kjetil G. Abildsnes, til NTB.

Rundt ti aktivister ble arrestert under politiets razzia på skolen der paraplygruppa har sitt hovedkvarter. Flere skal ha blitt lettere skadd under razziaen.

De norske aktivistene var lørdag med på den store demonstrasjonen i Genova med om lag 100.000 andre demonstranter.

- Vi gjennomførte en stor, fredelig demonstrasjon. Det ble en lang marsj på lørdag og folk er slitne. De fleste blir her et par dager til. Foreløpig er det vanskelig å ta seg ut av byen. Havnen og stasjonene er stengt, sier Abildsnes.

Havnen ble lørdag avsperret av tusenvis av politifolk, som brukte tåregass mot et tusentall demonstranter som brøt ut av protestmarsjen for å kjempe mot politiet med bensinbomber og stein.

Kampene startet da politiet hindret de cirka 100.000 demonstrantene i å marsjere langs en rute ved sjøen som ville brakt dem nærmere toppmøtet. Politiet omdirigerte marsjen til en smalere sidegate.

(NTB)