- Alt vi har ønsket, er å redde vår datter

Maria Amelies foreldre er på flukt, knust av sorg og skyldfølelse.

TYDELIG PREGET: Maria Amelie møtte i dag tidlig opp hos politiet, tydelig sliten og preget av situasjonen. Det er intet hun frykter mer enn å bli utlevert til Russland.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TYDELIG PREGET: Maria Amelie møtte i dag tidlig opp hos politiet, tydelig sliten og preget av situasjonen. Det er intet hun frykter mer enn å bli utlevert til Russland. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare siden torsdag i forrige uke har Maria Amelies foreldre bodd på fire ulike steder. De er livredde og på flukt, med alt de eier og har samlet i en plastpose.

Med ei fortid blant Russland rikeste og omgitt av landets mektigste, er det knapt mulig å finne større kontrast.

- Alt vi har gjort, har vi gjort for Maria. De valg vi har gjort, har vært for å redde vår datters liv, sier foreldrene Lene og Khateg til Dagbladet via advokat Brynjulf Risnes.

LES OGSÅ: Familiens vekst og fall Jeltsin reddet deres liv

Dårlig helse Dagbladet har tidligere besøkt en adresse hvor foreldrene lå i skjul. Etter at Maria ble arrestert, har foreldrene stadig flyttet til nye steder. Samtidig sliter de psykisk og fysisk.

Marias far sliter fortsatt med alvorlige hjerteproblemer. Seinest i 2004 var han gjennom en større hjerteoperasjon i Norge. Hvordan dette lot seg gjennomføre mens han levde i skjul i Norge har Dagbladet ingen opplysninger om.

Desperasjon Marias mor skal ifølge flere personer i kretsen av norske hjelpere være svært nedkjørt av frykt for Maria og en hjemsendelse til fiendene hun frykter i Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer