Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alt vitner om en veldig bra sommer

Hytten på Larkollen hadde takst på syv millioner, men budkamp sendte prisen til 9,2 millioner. Flere meglere venter et sterkt sjøhyttemarked i år.

 Dyrt på Larkollen:  Denne eiendommen på Larkollen i Østfold ble solgt for over to millioner mer enn takst. Foto: Privatmegleren/Finansavisen
Dyrt på Larkollen: Denne eiendommen på Larkollen i Østfold ble solgt for over to millioner mer enn takst. Foto: Privatmegleren/Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - En av interessentene forsøkte å kuppe eiendommen for syv millioner før budrunde, men det takket vi høflig nei til og det viste seg å være lurt, forteller eiendomsmegler Anders Lysholm i Privatmegleren til Finansavisen.

Denne uken solgte han en sjøhytte på Larkollen i Rygge kommune i Østfold etter en hektisk budrunde.

Eiendommen hadde takst og prisantydning på syv millioner kroner, og er den første sjøhytten Lysholm har lagt ut i markedet i år.

Han forteller at hytten er fra 1965 og at eiendomsmassen, som inkluderer et anneks, er på 109 kvadratmeter. Den har strøm og innlagt vann, men er ikke pusset opp i nyere tid og har ikke moderne bad eller kjøkken.

Fem i budrunde Taksten på syv millioner skulle vise seg å være mer beskjeden enn hva markedet var villig til å gi.

- Jeg mottok 40 henvendelser da eiendommen ble lagt ut og det kom 15 på visning.

Fem av disse ble med videre til budrunden.

- Den begynte på syv millioner, men gikk raskt oppover, forteller Lysholm til Finansavisen.

Til slutt endte salgssummen på 9,2 millioner kroner, 31 prosent over takst. Det gir en kvadratmeterpris på rundt 84.000 kroner.

- Mer handlekraftige Han tror dette er et signal om at farten og aktiviteten man har sett i fjellhyttemarkedet det siste året, vil forplante seg videre til sjøhyttemarkedet

- Det som er annerledes nå er at folk er mye mer handlekraftige. Før satt man på gjerdet, de ville vente og ingen ville gi det første budet.

- Dette har selvfølgelig mye med renten å gjøre. Mange ser at de har penger på konto og at pengene blir mindre verdt. Da blir investeringer som fritidsbolig mer interessant. Tre av budgiverne hadde hele kjøpesummen i egenkapital, sier megleren til Finansavisen.

- Hvordan tror du sommeren for sjøhyttemarkedet blir i 2016?

- Jeg tror det blir veldig bra, alle signaler vitner om det. Det er selvfølgelig begrenset tilbud ved sjøen, men signaler om et godt marked kan også få noen flere som har lurt på å selge, til å selge.

Hele Norges coronakart