Alta-drapet: Ingen identifisering etter obduksjon

Politiet kan fortsatt ikke med sikkerhet fastslå identiteten til mannen som ble funnet drept i en bolig i Bossekop i Alta fredag kveld. Mannen ble obdusert søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I forbindelse med drapssaken i Alta er det nå foretatt obduksjon av avdøde. Obduksjonen viser omfattende hodeskader og tegn på mishandling. Det har ikke latt seg gjøre å identifisere vedkommende, opplyser politiinspektør Are Bernt Meedby i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Politiet håpet på forhånd at obduksjonen ville hjelpe til å fastslå identiteten til vedkommende.

Stump vold

Den drepte ble funnet i huset i Alta fredag kveld.

- Den drepte ble funnet under en seng på soverommet i huset. Han hadde store skader i hode og ansikt, forårsaket av stump vold, sier Meedby til NTB

En 56 år gammel mann bor alene i huset, og har vært savnet siden torsdag. Politiet utelukker ikke at det kan være han som er den drepte, men står fortsatt uten sikre spor.

- Den drepte var svært ille tilredt. Selv politimannskap som kjenner 56-åringen, var ikke i stand til å se om mannen er ham, sier Meedby.

Ifølge Meedby bar den drepte preg av å ha ligget en stund.

Den døde ble funnet i huset etter at familie og venner av 56-åringen hadde varslet politiet. Politiet tok seg i samråd med familien inn i huset.

Vestfinnmark politidistrikt fikk lørdag bistand av tekniske og taktiske etterforskere fra Kripos. De arbeidet i helgen med undersøkelser på åstedet. Søndag ankom også to analysespesialister Alta for å bistå i etterforskningen.

Russisk miljø

Politiet avhørte i helgen flere vitner, blant annet flere kvinner i russermiljøet i Alta, som den savnede 56-åringen har tilknytning til.

- Kvinnene er venner og bekjente av 56-åringen. De forklarte uavhengig av hverandre at de hadde vært på besøk hos mannen ved flere anledninger, og sammen med ham både på kafé og på kino i forrige uke, opplyser politiinspektøren.

Det er også foretatt rundspørring i nabolaget til huset der den drepte ble funnet.

Den savnede 56-åringen har tidligere vært gift russisk, men skilte seg i 1999.

Etterlyser bil

Bilen til 56-åringen som eier huset har vært borte en ukes tid, og politiet har gått ut med etterlysning av den. Det er en rød Hyundai Accent, 1998-modell med registreringsnummer ZT 35703.

Politiet har ikke fått inn noen tips om hvor bilen kan være. Dersom bilen observeres, ber Vestfinnmark politidistrikt om å bli kontaktet.

(NTB)