Alta-mann slo mann til han ble delvis blind. Dømt til fire års fengsel

Påførte offeret kraniebrudd og hjerneskader.

En 26 år gammel mann er i Alta tingrett dømt til fire års fengsel for grov mishandling av en mann i 30-årene i Alta sommeren 2016.

26-åringen var tiltalt for å ha slått mannen i hodet og kroppen flere ganger med et hjulkryss slik at han ble påført brudd i høyre side av kraniet og i bakre del av skallen, melder NRK.

Skadene ble så alvorlige at mannen i 30-årene har varige mén og hjerneskader.

Delvis blind

Den fornærmede var innlagt på sykehus i to måneder etter mishandlingen han ble utsatt for natt til 28. juni 2016. Han fortalte i retten at han er blitt delvis blind etter volden, og at han ikke lenger kunne bo alene.

Den tiltalte har innrømmet at det var han som sto bak volden, men hevdet at det var gjort i nødverge, og han nektet derfor straffskyld.

Vil anke

Dommen var i tråd med aktors påstand.

Den domfeltes forsvarer, advokat Alexander Rydberg Greaker, sier det er åpenbart at saken skal ankes.

- Det er mange av anførslene fra forsvarets side som ikke har blitt drøftet av tingretten. Det er en av grunnene til at vi ønsker å anke, sier han.

Må betale erstatning

Mannen er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale fornærmede 1,1 millioner kroner. I skjerpende retning la retten vekt på at han tidligere er dømt flere ganger for vold.

Den 26 år gamle mannen ble også dømt for å ha oppbevart en mindre mengde amfetamin og for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

(NTB)