Altergutten har lagt Müller-overgrepene bak seg

- Det er jeg som har anklaget den katolske kirkes biskoper for å ha forgrepet seg på meg i min ungdom.

BLE ANKLAGET: Den tidligere biskop Georg Müller ble avskediget som biskop etter at "David" anklaget ham for seksuelt misbruk. Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX .
BLE ANKLAGET: Den tidligere biskop Georg Müller ble avskediget som biskop etter at "David" anklaget ham for seksuelt misbruk. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I boka «Ingen vei tilbake», som kommer ut i dag, skriver «altergutten David» hvordan han opplevde situasjonen da mediene ble klar over at han hadde anklaget biskob Georg Müller for seksuelt misbruk.

Søvnløs Det var den 7. april i år at det ble kjent at Müller var blitt avskjediget som utøvende biskop på grunn av overgrep mot «David» da han var mindreårig. «David» hadde dagen i forveien blitt varslet om at avisene var på saken.

- Det ble en søvnløs natt. Jeg er stadig oppe for å sjekke avisene på nettet, særlig Adressa. Klokken seks ser jeg et stort bilde av biskob Georg Müller og overskriften: «Norsk katolsk biskop tilstår overgrep mot gutt» Guttens navn er ikke nevnt, men det er meg, skriver «David» i boka.

Siste punktum - Det er jeg som har anklaget den katolske kirkes biskoper for å ha forgrepet seg på meg i min ungdom, skriver «David».

Men bortsett fra dette skriver han ingenting om overgrepene eller hva slags overgrep han ble utsatt for, opplyser «Davids» kirkelige kontaktperson, Sigurd Markussen.

- Han er ferdig med dette. Boka er hans beskrivelse av mediestormen i etterkant av at det ble kjent at han hadde anklaget Müller for overgrepene. Dette er «Davids» siste punktum i saken, sier Markussen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer