Alternativ drapsmannsteori i Torgersen-saken

Oslo (NTB): Advokatene til Fredrik Fasting Torgersen krever at en avdød mann blir etterforsket for drapet på en 16 år gammel jente i 1957. Torgersen har sonet 16 års fengsel for drapet, men har hele tiden hevdet at han er uskyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fakta om Torgersen-saken

I ytterste fall vil advokatene til Torgersen begjære åpning av graven til den avdøde mannen som de mener kan være drapsmannen. Advokatene har allerede forvisset seg om at det finnes lovhjemmel for gravåpning, og de har lokalisert graven til avdøde.

- Men vi reserverer oss mot å fremme et slikt krav av etiske grunner. Dette vil være absolutt siste utvei, sier advokat Magne Jetne, som sammen med kollega Emil Holm Charlsen representerer Torgersen.

Alternativ drapsmann

En tredje advokat, Erling Moss i Mo i Rana, bistår Jetne og Charlsen. Moss skriver bok om saken med økonomisk støtte fra Advokatforeningen, og har gransket Torgersen-saken i over ett år. Boken kommer ut om ett år, og ifølge VG inneholder den et eget kapittel med teorien om den alternative gjerningsmannen.

- Jeg har forgjeves bedt påtalemyndigheten gjøre undersøkelser omkring denne personen. Politiet burde i det minste prøve å fremskaffe bilder av tennene hans, sier advokat Erling Moss.

Tanken er at avdødes tannsett kan sjekkes oppimot det såkalte tannbeviset, som bidro sterkt til å felle Fredrik Fasting Torgersen under rettssaken i 1958.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer