Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alternativ Fornebu-plan

Nettverk Fornebu a.s. presenterte i dag sitt alternativ til utbyggingen av Fornebu. Tidligere har IT-Fornebu og Fornebu Technoport lagt fram sine planer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nå opp til regjeringen og senere Stortinget å avgjøre hvilken gruppering som skal få tilslaget på det attraktive Fornebu-området.

Det er Orkla, Storebrand og ICA/Hakon Gruppen som står bak det tredje store norske prosjektet for å bygge ut Fornebu til et kunnskaps- og IT-senter med betydelige innslag av boliger, restauranter, barnehager og fritidstilbud. I alt var det kommet inn sju tilbud om utbygging av et kunnskaps og IT-senter da fristen løp ut tirsdag klokka 15.00.

Eierforhold

Nettverk Fornebu skal etter dette prosjektet eies av staten med 50 prosent, Orkla og ICA/Hakon med 17,5 prosent hver og 15 prosent til Storebrand. Interimstyret skal ledes av konserndirektør Halvor Stenstadvold med Jens P. Heyerdahl, Orkla, Åge Korsvold, Storebrand og Stein Erik Hagen,ICA/Hakon som medlemmer.

Nettverk Fornebu a.s. skal opprette et driftsselskap som skal ta seg av alle praktiske driftsoppgaver for virksomhetene i området. Videre skal det etableres et råd for Nettverk Fornebu med bred deltagelse. Eierselskapet skal også etablere et selskap med navn Inkubator Fornebu a.s. med hovedoppgave å hjelpe gründere til å realisere ideer og planer på en kommersiell måte.

Til støtte for forsknings- og utdanningsvirksomheten skal det etableres et selskap med navn FU Fornebu a.s. Prosjektet tar sikte på å få med virksomheter som deltar i forskning, utviklingsarbeid og fjernundervisning. De tre private eierselskapene skal finansiere tre professorater knyttet til dette selskapet.

(NTB)