Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alternativ til Bondeviks verdikommisjon

- Er det de prostituerte, de åpne lesbiske og homofile utenfor kirken og de som arbeider mot kristentroen som bidrar til at samfunnets verdier «forvitrer», spør Kim Friele og Tom Ovlien. De har dannet Regnbuealternativet som et korrektiv til verdikommisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regnbuealternativet skal være et alternativ for de uorganiserte, de svake og de som er i opposisjon. Det skal være et forum for grupper, verdier, ideer og kjetterske tanker som Kjell Magne Bondevik ikke liker, sier initiativtakerne.

Professor Jan Brøgger, humanetiker Levi Fragell, kriminolog Kirsten Frigstad og Taperforeningens leder Ola Ødegaard er blant dem som støtter Regnbuealternativet. De er skeptiske til troen på et felles sett av offentlig godkjente verdier, som de mener er innebygd i verdikommisjonens mandat.

- Selv om sterke enkeltindivider i verdikommisjonen ikke ønsker at den skal bli en KrF-kommisjon til fremme av god moral og sedelighet, tror vi at også opposisjon fra mennesker og grupper som ikke ønsker ensretting, er helt nødvendig, sier initiativtakerne.

Regnbuealternativet tar mål av seg til å være verdikommisjonens kritiske opponent og korrektiv, en talerstol for folk som ønsker en «åpen og inkluderende verdidebatt».

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!