- Altfor dårlig!

Bunnmåling på 11,5 prosent.

KRISEMÅLING: Partileder Erna Solberg innledet på Høyres felleskonferanse i Oslo i dag.   Foto: Erlend Aas / SCANPIX
KRISEMÅLING: Partileder Erna Solberg innledet på Høyres felleskonferanse i Oslo i dag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): Under et møte med Høyres sentralstyre på Gardermoen i ettermiddag kommenterte partileder Erna Solberg for første gang Dagbladets partibarometer for mars.

Rekordsvake 11,5 prosent er Høyres laveste oppslutning siden Synovate/MMI begynte med sine målinger i 1976.

Tror på valget
- Dette er selvsagt altfor dårlig! Samtidig er jeg overbevist om at de endelige valgresultatet ikke vil bli slik, sier hun til Dagbladet.no.

På tilsvarende måling i mars i fjor fikk Høyre 22,6 prosent, noe som betyr at partiets oppslutning er så godt som halvert det seineste året.

Erna Solberg kommenterte ikke saken da målingen forelå fredag. I stedet viste hun til partiets generalsekretær Trond Reidar Hole, som kalte målingen elendig.

Solberg avviser at hun lot være å kommentere saken på grunn av det dårlige resultatet, men sier hun overlot saken til Hole fordi hun var opptatt på annet hold.

- Jeg tror ikke det er én bestemt årsak eller én bestemt sak som har skyld i den lave oppslutningen. Jeg bruker heller ikke krefter på å finne forklaringer eller bortforklaringer, og er mer opptatt av å komme ut av dette styrket og å se framover.

- Jens har ikke fulgt opp
Framover vil i første omgang si Jens Stoltenberg og oljeinntekter. Ifølge Solberg vil Norge få 500 ekstra oljemilliarder fram mot 2020. I en tale til Høyres sentralstyre utfordret hun statsministeren til en debatt om hvordan disse pengene skal brukes. Selv vil hun prioritere bedre veier, forskning, utdanning og skattelettelser.

- Vi må investere pengene på en slik måte at de skaper arbeidsplasser og nye bedrifter. Jens Stoltenberg var enig i dette målet, men har ikke klart å følge det opp.

Høyre-lederen utfordret også Stoltenberg til å innføre et særskilt regnskap for bruken av oljepengene i kommende statsbudsjetter.

- Slik kan vi forsikre oss om at pengene brukes slik de skal, og det vil også være en åpen måte å vise velgerne hvordan pengene blir brukt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer