Altfor mange studenter vil bli eiendomsmeglere

Bare en liten andel av de studentene som starter på eiendomsmeglerstudiet ender opp i en jobb som eiendomsmegler. Og 30 prosent faller fort fra.

STUDENTER: Mange vil bli eiendomsmeglere, men mange innser også fort at det ikke var det de ville likevel. Foto: Silje Sundt Kvadsheim / Finansavisen
STUDENTER: Mange vil bli eiendomsmeglere, men mange innser også fort at det ikke var det de ville likevel. Foto: Silje Sundt Kvadsheim / FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det var nesten fullt i salen under inspirasjonsdagen for ferske eiendomsmeglerstudenter ved Handelshøyskolen BI i forrige uke, skriver Finansavisen i dag.

Fordelt på ulike utdanningsinstitusjoner starter over 800 studenter i disse dager på sitt første studieår av et treårig eiendomsmeglerstudium.

Samtidig anslår Norges Eiendomsmeglerforbund at det i dag er rundt 4.000 personer som jobber aktivt som eiendomsmeglere.

- Det er ikke tvil om at opptaket på eiendomsmeglerstudiet er større enn behovet på kort sikt, men dette kan endre seg raskt, sier  styreleder Tormod Boldvik i Norges Eiendomsmeglerforbund til Finansavisen.

Mange faller fra I 2013 ble det tatt opp 685 studenter med Eiendomsmegling ved BI, mens antall studenter tatt opp til andre året på studiet pr. 18. august i år er 480 studenter.

Dermed er frafallet på 30 prosent, men opptaket pågår frem til 1. september, og det er fortsatt en mulighet for at noen flere vil fortsette. Likevel tyder tallene på at opp mot 200 av BI-studentene kan ha falt fra studiet det første året.

Hvor mange som ble ferdig uteksaminert i år vil ikke være klart før gradueringen i midten av september, når vitnemålene blir skrevet ut, opplyser informasjonsavdelingen på BI.

Står ikke uten jobb - Jeg tror 20 - 30 prosent av dere vil jobbe som eiendomsmeglere om 15 år, sa Anders Foss i Foss & Co til studentene på forrige ukes inspirasjonsdag.

Til tross for det tror han at det finnes mange andre jobber.

- Det er mye annet man kan gjøre med utdannelsen, enten det er eiendomsutvikling, eiendomsforvaltning eller ulike stillinger i offentlig sektor.

Flere nyheter - Ingen får kjeft for å spå prisfall
Ingen vil ha Hallvard Flatlands luksusvilla
- Unge sløser mye og er oftest blakke