- Altfor mye muslimhat

Justisminister Jøran Kallmyr vil bekjempe muslimhat med kunnskap.

RASISME: Jøran Kallmyr mener det er altfor mye rasisme og muslimhat i Norge. Reporter/video: Mats Rønning / Kristoffer Løkås. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag besøkte justisminister Jøran Kallmyr og flere andre regjeringsmedlemmer Tawfiiq islamske senter i Oslo.

Besøket kommer i kjølvannet av at en mann i 20-åra er siktet for drapsforsøk etter at han avfyrte skudd i al-Noor-moskeen i Bærum lørdag ettermiddag. Mannen er også siktet for drap på et familiemedlem.

Politiet etterforsker saken som forsøk på terror.

- Sterk avstand

- Det er en trist dag. Dette er nok et terroranslag på norsk jord. Sannsynligvis begått av en høyreekstrem person. Det er en ting vi tar sterk avstand fra. Alle skal få leve trygt i Norge, uavhengig av om du er muslim, jøde eller kristen. Det er en kjempeviktig verdi i vårt samfunn, sier Kallmyr.

Han synes det er vanskelig å forstå hvordan en norsk mann kan begå slike handlinger.

- Vi ønsker å inkludere alle og det er vanskelig å forstå at dette kan skje i verdens tryggeste og beste land å vokse opp i, sier justisministeren.

Kallmyr sier til Dagbladet at det er altfor mye muslimhat i Norge, og mener vi i større grad må bekjempe falske nyheter.

- Personer som sprer hat, mangler kunnskap, sier justisministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer