Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Altinn får mer penger over statsbudsjettet

Etter å ha kollapset to år på rad i forbindelse med skatteoppgjøret.

VELKJENT: Ikke få nordmenn har sett dette skjermbildet de siste årene. Faksimile: Per Løchen / NTB Scanpix
VELKJENT: Ikke få nordmenn har sett dette skjermbildet de siste årene. Faksimile: Per Løchen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha kollapset to år på rad i forbindelse med skatteoppgjøret, øker regjeringen budsjettposten til den statlige forbrukerportalen Altinn fra neste år.

Ifølge VG vil statsbudsjettet for 2013 inneholde en økning på 100 millioner kroner på budsjettposten til Altinn. Den totale bevilgningen til driften av portalen kommer da opp i 258 millioner kroner.

- Vi øker bevillingene kraftig for å sikre et mer brukervennlig og robust system. Driftssikkerheten skal være så god at systemkollapser unngås i fremtiden, sier handel- og næringsminister Trond Giske (Ap) til avisen.

Også de frivillige organisasjonene får sitt i det kommende statsbudsjettet. Ifølge NRK vil regjeringen øke tilbakebetalingen av moms til frivillige organisasjoner med 320 millioner kroner i statsbudsjettet for 2013.

Frivillige organisasjoner som korps og idrettslag vil få tilbakeført mer av momsen på utstyr de kjøper. Med dette følger regjeringen opp løftet fra 2010 om å trappe opp momskompensasjonsordningen til frivillige organisasjoner til 1,2 milliarder kroner i 2014.

Generalsekretær i Frivillighet Norge, Birgitte Brekke, er svært fornøyd.

- Dette er en fantastisk god nyhet for frivillig sektor, sier hun.

(NTB)