- Altinn kan skylde seg selv

Per Morten Hoff i IKT Norge mener det har blitt gjort feil fra starten av.

- Altinn kan skylde seg selv
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Altinn har hatt mye problemer siden selvangivelsen ble gjort tilgjengelig på nett tirsdag. Først var det mange som møtte en køplakat, deretter ble hele Altinn stengt etter en stor sikkerhetsglipp.

Generalsekretær i IKT Norge, Per Morten Hoff, mener det er gjort betydelige feil i oppbyggingen av Altinn.

- Dette tror jeg er et tilfelle av svak bestillingskompetanse. For å forklare det enkelt, så har det etterhvert blitt bygd flere etasjer oppå en alt for spe grunnmur, sier Hoff til Dagbladet.

Kan skylde seg selv Hoff mener det er bestilt inn for dårlig grunnsystem til å takle trafikken på Altinn. Det mener han de ansvarlige burde forstått og forklarer det slik:

- Det offentlige er jo ikke akkurat kjent for å kaste penger rundt seg, og det merker vi nå. Man kan ikke bestille et enstjerners hotell og forvente at standarden er helt topp, sier han.

Hoff mener de ansvarlige har seg selv å skylde for at Altinn opplever mye problemer.

- Offentlige myndigheter har mulighet til å sette alle premisser på hvordan systemet skal fungere. Derfor overrasker det meg at de velger at alle skal få den samme informasjonen samtidig, noe som gjør at systemet blir overbelastet. Hvorfor ikke gjøre noe så enkelt som å dele informasjonen gradvis til folket, og fordele etter for eksempel bosted eller alder, spør Hoff seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer