Altinn stenges umiddelbart

- Svært alvorlig sikkerhetshendelse, sier Kommunikasjonsdirektør.

 KJENNER IKKE FEILEN:  - Vi vet ikke hva som er feilen enda, og vet heller ikke omfanget av problemet. Så lang vet vi om at det finnes personer som har kommet seg inn som andre personer enn seg selv, sier Kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregisteret, Mette Siri Brønmo. 
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
KJENNER IKKE FEILEN: - Vi vet ikke hva som er feilen enda, og vet heller ikke omfanget av problemet. Så lang vet vi om at det finnes personer som har kommet seg inn som andre personer enn seg selv, sier Kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregisteret, Mette Siri Brønmo. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi stenger Altinn-løsningen nå, etter at flere personer har meldt om at de har kunnet logge seg inn på en annen person sin selvangivelse, sier kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregisteret, Mette Siri Brønmo til Dagbladet.

Flere personer har meldt at de har kunnet logge seg inn til en mann ved navn Kenneth, og Brønmo bekrefter nå at de jobber på spreng for å løse problemet.

- Svært alvorlig
- Dette er en svært alvorlig situasjon som vi nå prøver å få oversikt over. Slike sikkerhetshendelser skal ikke forekomme,  Noen opplever å komme seg inn som en annen bruker enn seg selv, noe som har ført til at vi stenger løsningen. Dette kan ikke fortsette, sier Brønmo.

De vet enda ikke hva som er årsaken til problemet.

- Vi vet ikke hva som er feilen enda, og vet heller ikke omfanget av problemet. Så lang vet vi om at det finnes personer som har kommet seg inn som andre personer enn seg selv.

- Ikke lov å gjøre noe
- Vi jobber med å få oversikt over problemet, og vet ikke hvor mange personer som har kommet inn på andre sine sider, sier Brønmo.

Kommunikasjonsdirektøren understreker at folk ikke har lov til å gjøre noe inne på Kenneth sin profil.

- Personer som kommer inn på andre sine sider har ikke lov til å gjøre noe, sier Brønmo.

 STENGER ALTINN:  Vi stenger Altinn-løsningen nå, etter at flere personer har meldt om at de har kunnet logge seg inn på en annen person sin selvangivelse, sier kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregisteret, Mette Siri Brønmo til Dagbladet.
STENGER ALTINN: Vi stenger Altinn-løsningen nå, etter at flere personer har meldt om at de har kunnet logge seg inn på en annen person sin selvangivelse, sier kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregisteret, Mette Siri Brønmo til Dagbladet. Vis mer