Altinn testes fortsatt

- Åpningen må skje kontrollert og sikkert.

ALTINN: Skjermbilde av Skatteetatens sider Altinn.no. Nettstedet er fortsatt nede, over et døgn etter at det skulle åpnet for publikum. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ALTINN: Skjermbilde av Skatteetatens sider Altinn.no. Nettstedet er fortsatt nede, over et døgn etter at det skulle åpnet for publikum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den offentlige nettportalen Altinn blir ikke åpnet torsdag, men kan være i drift igjen fredag.

- Nå jobber vi med våre leverandører for å få på plass gode tekniske dokumentasjoner, noe som mangler nå, sier kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo i Brønnøysundregistrene til NTB.

Det har blitt jobbet døgnet rundt siden tjenesten ble utilgjengelig tirsdag.

- Vi er helt klart opptatt av å være helt sikre på at åpningen kan skje kontrollert og sikkert, sier Brønmo.

Tirsdag ble skatteoppgjøret tilgjengelig. Mange skulle bruke tjenesten samtidig, noe som førte til stor pågang. Mange klarte ikke å logge seg på. Men problemene var ikke over med dette. Senere samme dag førte en sikkerhetsfeil til at mellom 1500 og 2000 personer fikk se informasjon om en mann som i ettertid har fått kallenavnet Altinn-Kenneth. 192 av dem som fikk se profilen hans, prøvde å hente ut informasjon uten å lykkes, ifølge VG.

Altinn håndterer 3,9 millioner selvangivelser. I tillegg brukes tjenesten til rapportering fra privatpersoner og næringsliv til 38 offentlige etater. Ifølge en rapport fra Det Norske Veritas (DNV) gjør omfanget av tjenestene at risikoen for teknisk svikt er høyere enn den burde ha vært.

(NTB)