FORSVARERE: Johnny Christian Schill (t.h) er den 64 år gamle mannens advokat. I dag var hans klient vitne i lagmannsretten, etter at han godtok dommen han fikk i tingretten tidligere i år. .Schill er her avbildet med Sverre Næss, som er den hovedtiltalte stefarens forsvarer.
FORSVARERE: Johnny Christian Schill (t.h) er den 64 år gamle mannens advokat. I dag var hans klient vitne i lagmannsretten, etter at han godtok dommen han fikk i tingretten tidligere i år. .Schill er her avbildet med Sverre Næss, som er den hovedtiltalte stefarens forsvarer.Vis mer

Alvdal-domfelt sliter med samvittigheten

Sa i retten i dag at også den hovedtiltalte stefaren forgrep seg på barna i huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 64 år gamle mannen er rettskraftig domfelt for å ha hatt sex med den hovedtiltalte kvinnen mens barna så på. Han skal også ha kommet med oppmuntrende tilrop i forbindelse med at kvinnen forgrep seg på sin egen sønn. Naboen til det tidligere samboerparet valgte ikke å anke dommen i Nord-Østerdal tingrett i vinter på ett år og ni måneders fengsel.

- Mange oppfordret meg til å anke, men jeg mente dommen var rettferdig, sa 64-åringen da han forklarte seg for Eidsivating lagmannsrett, der ankene til de fire andre involverte blir behandlet.

Krevende Til NTB gir han uttrykk for at det er svært krevende å gi retten sitt vitneprov. Han grep aldri inn og stanset overgrepene mot den autistiske da 11-12 år gamle jenta og lillebroren hennes.

- Det er fryktelig vanskelig å forklare seg for retten. Jeg har slitt så fælt med samvittigheten, sier han.

Så gjentatte overgrep I sin vitneforklaring for lagmannsretten tirsdag formiddag beskrev han gjentatte og svært grove overgrep mot den hovedtiltalte kvinnens to barn som foregikk mens han var på besøk. Han framholdt at dagen han første gang var hjemme hos kvinnen og hennes samboer våren 2005 ble et veiskille i livet hans.

Det var en liten fest i huset. Alle drakk, forklarte han.

- Datteren i huset drev og løp halvnaken rundt i huset. Samboeren plukket henne opp, plasserte henne på stuebordet og forgrep seg på henne der. Det er vanskelig for meg å si det, men sånn var det, sa mannen.

-Opplært Han så at både barnas mor og hennes samboer forgrep seg på barna mens andre mennesker var til stede. Det er en liten utvikling siden forklaringen han ga tingretten. Da fortalte han bare om moren i huset, men utelot observasjoner av samboeren.

- Det så ut som om barna var opplært til å ha seksuell omgang med de voksne, sa naboen, som også hevdet at kvinnen hadde argumentert for at det ikke var snakk om overgrep hvis den seksuelle omgangen framsto som frivillig.

Avhørt på nytt Siden tingrettsbehandlingen er det dessuten funnet nye bilder hvor også naboen figurerer sammen med barn. Ett av bildene, som ble funnet i den hovedtiltalte 64-åringens bolig i Spania, viser mannen liggende påkledd i en seng med barna rundt seg.

Politiet og påtalemyndigheten kjente ikke til disse bildene da saken gikk for tingretten. Ifølge statsadvokat Iris Storås ville bildene kunne ha ført til at naboen ble idømt strengere straff. Han er avhørt på nytt etter domfellelsen uten at det framkom nye og vesentlige opplysninger, ifølge Storås.

Så ikke nabobarna 64-åringen hevder han aldri så de to barna til naboekteparet i huset hvor overgrepene skjedde. Deres mor var tirsdag syk, og fire vitner - blant andre den hovedtiltalte kvinnens eldste sønn (26) - måtte derfor vente til onsdag.

Da vil også kvinnens andre datter (25) innta vitneboksen. Hun anmeldte nylig moren for overgrep mot hennes datter, morens barnebarn.

De to har vidt forskjellig virkelighetsoppfatning om sentrale sider ved Alvdal-saken. Mens eldstesønnen framstår som moren kanskje mest fordelaktige vitne - framstår eldstedatteren som det stikk motsatte.

(NTB)