Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alvdal-dømt tiltalt for flere overgrep

Tiltalt for overgrep mot sitt tredje barn.

I FOKUS: Den såkalte Alvdal-saken har preget tettstedet i Østerdalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
I FOKUS: Den såkalte Alvdal-saken har preget tettstedet i Østerdalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er dømt for medvirkning til overgrep i den såkalte Alvdal-saken og for overgrep mot to av sine egne barn, er nå tiltalt for overgrep mot sitt tredje barn.

Mannen i 50-årene er tiltalt for overgrep mot en sønn som var under ti år gammel da overgrepene ifølge tiltalen fant sted fra 2002 til 2005 i Alvdal, melder NRK.

Overgrepene startet ifølge tiltalen da gutten var bare sju år gammel.

- Han er tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep mot barn under ti år, og den seksuelle omgangen er samleie. Tiltalen er alvorlig fordi den omhandler samleie med barn under ti år, sier aktor, statsadvokat Iris Storås.

I Alvdal-saken ble mannen dømt til sju års fengsel for å ha gitt tillatelse til at et samboerpar kunne misbruke hans to barn. Han var nabo til de to og ble under Alvdal-saken kalt «nabofaren».

I mars i fjor måtte han nok en gang møte i retten. I denne saken ble han dømt til fire års fengsel for seksuelle overgrep mot en datter og en sønn.

Denne gangen har aktor ifølge NRK varslet at det kan bli lagt ned påstand om 15 års forvaring som en fellesstraff med de to tidligere dommene.

Mannen har hele tiden nektet straffskyld i de to sakene hvor han er dømt. Hans forsvarer Frode Wisth har foreløpig ikke snakket med sin klient om den nye tiltalen og vil dermed ikke kommentere saken.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media