Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alvdal-foreldrene fratatt foreldreansvaret

Foreldreparet som i fjor ble dømt til fengsel for grove, seksuelle overgrep mot sine to er fradømt foreldreansvaret.

FORELDRENE FRATATT FORELDREANSVARET: Advokat Anniken Mellegaard forsvarte en av de tiltalte i overgrepssaken i januar 2011 der fem personer stod tiltalt for seksuelle overgrep på barn i Alvdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORELDRENE FRATATT FORELDREANSVARET: Advokat Anniken Mellegaard forsvarte en av de tiltalte i overgrepssaken i januar 2011 der fem personer stod tiltalt for seksuelle overgrep på barn i Alvdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Dommen er fullt ut i tråd med det vi nedla påstand om. Resultatet er sammenfallende med vårt syn, sier guttens bistandsadvokat Odd Henning Svalheim til Adresseavisen.

Mens faren til de to barna ble dømt til fengsel i sju år, ble moren idømt fem og et halvt års fengsel. Begge de to 48-åringene har hele tiden nektet for medvirkning til overgrep.

De ble fratatt omsorgen for sine to barn da de bodde i Alvdal i 2005.

Mens datteren er myndig, har foreldrene ønsket å beholde foreldreansvaret for sønnen. Foreldreansvaret innebærer både en plikt for foreldrene til å dra omsorg for barnet og en rett til å bestemme på dets vegne i personlige forhold av ulik art.

Gutten har tidligere fortalt til Adresseavisen at han mener foreldrene er uegnet til å ha ansvar for ham, og at han ønsker å gå videre med livet sitt.

Foreldrene ble fratatt foreldreansvaret for sønnen av Fylkesnemnda for barnevern og sosiale saker i Hedmark og Oppland i vinter, men bestemte seg for å gå rettens vei for å få opphevet vedtaket.

Det er ikke kjent om foreldrene kommer til å anke den ferske dommen fra Hedemarken tingrett.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media