ØDELAGTE SPOR: Steinar Solvang har vært hovedetterforsker i overgrepssaken i Alvdal siden høsten 2008. Foto: Line Brustad / Dagbladet
ØDELAGTE SPOR: Steinar Solvang har vært hovedetterforsker i overgrepssaken i Alvdal siden høsten 2008. Foto: Line Brustad / DagbladetVis mer

- Alvdal-harddisken er helt død

Harddisken som politiet fant nedgravd bak fjøset til hovedtiltalt stefar (64) kan ikke gjennopprettes, ifølge hovedetterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR: (Dagbladet): I Eidsivating lagmannsrett gikk hovedetterforsker og politiførstebetjent Steinar Solvang i dag igjennom de rystende video- og bildebevisene i overgrepssaken i Alvdal.
 
Da overgrepssaken gikk for tingretten i Elverum i januar i år, fortalte Solvang at politiet i fjor sommer gravde opp en harddisk som lå bak fjøset på småbruket til den hovedtiltalte stefaren (64).

Stefaren har selv innrømmet i avhør at det er han som har gravd ned harddisken.

- Det er helt dødt Fram til nå har både Kripos og Ibas forsøkt å reparere den.

- Det er vanskelig å få den til å fungere. Den har ligget fuktig, sa Solvang i tingretten tidligere i år.

I dag kunne han informere om at politiet har gitt opp å reparere den.

- Harddisken er det umulig å gjennopprette. Slik jeg har forstått det greier verken Kripos eller Ibas å rparere den. Den er helt død, sier Solvang til Dagbladet.

Tror ikke vi har funnet alt Flere av filmene som ble lagt fram i dag, og som den hovedtiltalte stedfaren har innrømmet å ha laget, er redigerte - noe stefaren også sier at er gjort av ham.

Ifølge Solvang er også en del trolig slettet og spilt over.

- Har dere oversikt over alt av bilde og videomateriale nå, spurte aktor Iris Storås ham.

- Det som vi kan si er at vi har oversikt over det vi har beslaglagt. Men vi har ikke funnet alt vi tror er ute. Mye viser seg å være slettet på dataene, og vi har også funnet en del tomme covere, som vi ikke har oversikt over. Alle de siktede har hatt god tid til å slette bevis, svarte Solvang.

I tillegg til overgrepsvideoene, har politiet nå beslaglagt 311 overgrepsbilder fra hjemmet i Alvdal.

Fant nye bilder I saken, som nå går for Eidsviating lagmansrett i Hamar, kom det i forrige uke fram at politiet under en ransaking av den hovedtiltalte stefarens (64) leilighet i Spania i mars i år, har funnet nye overgepsbilder av barna.

Etter spørsmål fra aktor Iris Storås, inrømte stefaren at det er han som har tatt bildene og plassert dem over på en CD-plate.