Alvdal-mor (47) siktet for nye overgrep

Mot sin eldste datter (26).

ELDSTEDATTER: Den eldste dattera (26) til den overgrepsdømte kvinnen (47) fra Alvdal, skal i følge en ny siktelse som politiet på Romerike har oversendt statsadvokatene, ha blitt seksuelt misbrukt i sju år av mora og hennes tidligere mann. Jentas advokat, Anne Kristine Bohinen (bildet), sier til Dagbladet at de nå avventer en avgjørelse fra statsadvokatene.  Foto: Marie Melgård / Dagbladet
ELDSTEDATTER: Den eldste dattera (26) til den overgrepsdømte kvinnen (47) fra Alvdal, skal i følge en ny siktelse som politiet på Romerike har oversendt statsadvokatene, ha blitt seksuelt misbrukt i sju år av mora og hennes tidligere mann. Jentas advokat, Anne Kristine Bohinen (bildet), sier til Dagbladet at de nå avventer en avgjørelse fra statsadvokatene. Foto: Marie Melgård / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen (47), som i fjor sommer ble dømt til 12 års fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot to av sine egne barn og to nabobarn i overgrepssaken i Alvdal, står nå overfor nok en ny alvorlig siktelse, skriver NRK.

Siktelsen går på at den 47 år gamle kvinnen og hennes tidligere ektemann (49) skal ha misbrukt kvinnens eldste datter (26)  i sju år.

Det er politiet på Romerike som har tatt ut siktelsen mot kvinnnen, skriver NRK, og den 17. januar i år oversendte politiet siktelsen til Statsadvokatene i Oslo med forslag om tiltale.

Anne Kristine Bohinen, som er jentas advokat, sier til Dagbladet at det betyr mye for hennes klient at politiet nå tar ut denne siktelsen.

- Men vi venter fremdeles på en avgjørelse fra statsadvokaten som skal fatte påtaleavgjørelse, så siste ord ikke sagt, sier Bohinen.

- Startet da hun var fem Ifølge siktelsen skal overgrepene ha startet i 1991, da jenta var fem år gammel, og vedvart til 1998 da hun var tolv år gammel. På denne tida bodde jenta i Gjerdrum i Akershus sammen med mora og hennes daværende mann (49). 

Denne mannen (49), som også kommer fra Alvdal, er siktet for å flere voldtekter av jenta, skriver NRK.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, har jenta tidligere anmeldt denne mannen for grov vold. Saken ble etterforsket, men henlagt «etter bevisets stilling», ett år seinere.

Overført til barnevern Da jenta var tolv år gammel ble hun forlatt av mora. Hun ble igjen i Gjerdrum, mens resten av familien, bestående av mor, mann, og to små barn, dro til Alvdal. Først ble dattera plassert hos en av mors venninner.

Under rettssaken i fjor uttalte mora at eldstedattera fortsatte «å fortelle usannheter». Hun ble derfor overført til barnevernet i Gjerdrum. Etter en stund flyttet hun til et ungdomshjem.

Bekymringsmelding Jenta hadde da fylt 15 år, og i samarbeid med ungdomshjemmet skrev hun en bekymringsmelding til barnevernet. Hun engstet seg for forholdene småsøsknene levde under, fortalte hun i retten.

- Jeg fryktet de ble utsatt for det samme som meg, sa hun da hun vitnet i retten i fjor.

- Ble ikke hørt Etter å ha bodd på ungdomshjemmet noen år flyttet jenta inn hos en fosterfamilie.

Den i dag 26 år gamle jenta har tidligere uttalt til Dagbladet at hun har forsøkt å si ifra gang på gang - både på skolen, til venner, til voksne og til barnevern - men at hennes historie var så drøy at hun aldri ble trodd.

- Jeg fortalte det til alle. Jeg ropte etter hjelp, men ingen hørte på meg, sa hun.

- Ingen bevis Advokat Steffen Brandstad som forsvarer mora (47) sier til Dagbladet at hans klient er kjent med siktelsen.

- Hun mener dette ikke har noen forankring i virkeligheten. Disse anklagene fra dattera er ikke nye, men noe hun har framsatt tidligere. Anklagene har tidligere blitt etterforsket, og deretter henlagt, så vi mener det her ikke finnes noen bevis utover utsagnene fra den fornærmede dattera, sier Brandstad.

Advokat Rikard Berg som forsvarer mannen (49) sier til NRK at hans klient nekter all straffskyld for seksuelle overgrep.

- INGEN BEVIS: Steffen Brandstad, som er den overgrepsdømte kvinnens forsvarer, sier til Dagbladet at hans klient er kjent med siktelsen, men mener den ikke har noen forankring i virkeligheten.
- INGEN BEVIS: Steffen Brandstad, som er den overgrepsdømte kvinnens forsvarer, sier til Dagbladet at hans klient er kjent med siktelsen, men mener den ikke har noen forankring i virkeligheten. Vis mer