Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alvdal-sønn krever erstatning fra kommunen

Går til retten.

KREVER ERSTATNING: Alvdal-sønnen. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
KREVER ERSTATNING: Alvdal-sønnen. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nå 29 år gamle mannen som var den eldste sønnen i den såkalte Alvdal-saken, går rettens vei for å få erstatning fra Gjerdrum kommune.

Barnevernet fikk i sin tid bekymringsmeldinger om både 29-åringen og hans søster mens de bodde i Gjerdrum. Søsteren fikk i fjor nesten 1,9 millioner kroner i erstatning i et forlik med kommunen, der familien bodde før de flyttet til Alvdal.

Barnas mor er dømt for grov omsorgssvikt og overgrep mot sin datter mens de bodde i kommunen på 1990-tallet. Kommunen mener imidlertid at vilkårene for erstatning ikke er oppfylt i 29-åringens sak, til tross for at både han og søsteren levde under samme tak, skriver Aftenposten.

- Jeg mener jeg har rett på erstatning på lik linje med min søster på grunn av skadene og varige mén jeg fikk i barndommen, sier sønnen til avisen.

Sønnen har ved hjelp av sin advokat, Børre Hagen, saksøkt kommunen og sier han er villig til å gå hele veien gjennom rettssystemet for å få erstatningen han mener han har krav på. Hagen sier han har liten tro på et forlik, og forbereder seg på tung bevisføring i tingretten. Partene møtes trolig i retten neste år, skriver avisen.

I Alvdal-saken ble moren dømt til forvaring i 13 år og fem måneder for seksuelle overgrep mot datteren. I dommen ble også straff for overgrep mot hennes to yngste barn, samt to nabobarn, bakt inn. To ulike stefedre og tre andre personer ble også dømt i overgrepssakene.

Kvinnens eldste sønn bedyret lenge morens uskyld, men endret forklaring i et intervju med Aftenposten i sommer.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook