Alvheim: Burde gitt tidsfrist for SiA

Lederen av Stortingets sosialkomite, John Alvheim (Frp), mener Helsetilsynet burde gitt Akershus fylkeskommune en klar frist for utbedring av forholdene ved Sentralsykehuset i Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hva er ellers hensikten med å gi et pålegg. Skal man vente i 14 dager, skal man vente i tre uker, i tre måneder, et halvt år eller et år, spør Alvheim.

  - Hvis man først gir et pålegg bør det følges opp med en tidsfrist, og en rimelig tidsfrist bør i alle fall ikke være mer enn tre måneder, framholder han.

Endelig

Bortsett fra denne kritikken, syns Alvheim det er bra at Helsetilsynet nå reagerer.

  - Jeg syns Helsetilsynet i alt for liten grad har benyttet de fullmaktene de har til å gi pålegg. Jeg syns de har vært altfor tilbakeholdne, og de har gitt altfor lange frister og vært altfor ettergivne i forhold til sykehusene, sier Alvheim.

Hele landet

Han peker imidlertid på at både SiA og andre norske sykehus sliter med ressursmangel. Han sier han tror at også Akershus fylkeskommune har gjort så godt den kan, og at myndighetene nå må ta dette innover seg.

  - Det er klart at når pasienten står i døra og trenger en seng, så legger man pasienten på gangen, hvis man ikke har en seng på en stue. Dette er jo ikke spesielt for Akershus, men du finner det ved stort sett alle medisinske avdelinger ved norske sykehus, særlig sentralsykehusene, sier Alvheim. Han mener det nok er flere sentralsykhus i landet som burde hatt pålegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer