Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alvheim: Schanche bør ikke ha Frp-verv

Frps nestformann John Alvheim mener Martin Schanche ikke lenger bør ha tillitsverv i partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I likhet med partiformann Carl I. Hagen, er Alvheim opprørt over Schanches oppførsel i Drammen mandag.

- Jeg reagerer meget sterkt på dette. Vi kan ikke være bekjent av å ha den type tillitsmenn i vårt parti, sier Alvheim til Aftenposten etter å ha sett TV-bildene der Schanche drar til Ap-politikeren Torgeir Micaelsen på en skole i Drammen.

Alvheim vil ikke si rett ut at Frps sentralstyre bør fjerne Schanche fra tillitsverv i partiet, men han viser tydelig hva han mener.

- Det er uakseptabelt at en politiker oppfører seg på den måten. At han ikke innser det selv, er beklagelig. At det må bli en reaksjon, er helt åpenbart, sier Alvheim, som også mener Schanche må si unnskyld til Micaelsen.

- Så åpenbart. Det er jo ikke Micaelsen som skal komme til ham, sier Frps nestkommanderende.

Støtte fra Frogn

Fra sine partifeller i lokallaget i Frogn får Schanche imidlertid full støtte. Formann Tor Velde understreker riktignok at styret tar avstand fra selve handlingen - den er moralsk forkastelig. Men styret i Frogn Frp er kommet til at saken ikke bør få konsekvenser for Schanche.

- Han er bevisst blitt provosert eller trakassert, sier Velde, som mener Micaelsen får ta litt av skylden.

Han roser Schanches innsats som styremedlem.

- Martin Schanche er en vinner, sier Velde til Aftenposten.

Kona Birgit Schanche er også uforbeholden i sin støtte til ektemannen.

- Jeg mister all respekt for ham hvis han legger seg flat. Jeg er stolt av ham, sier hun til VG.

Hagen tøylet seg

Frp-formann Carl I. Hagen vil ikke uttale seg om eventuelle reaksjoner før han får en rapport om saken fra generalsekretær Geir Mo.

Hagen innrømmer at han i løpet av sine mer enn 25 år som formann også har hatt lyst til å «ta en Schanche».

- Ja, jeg har hatt lyst til å gå til fysisk motangrep. Den lysten har jeg greid å tøyle. Den lysten må man tøyle. Å gå til fysiske håndgripeligheter er helt uakseptabelt, sier Hagen til VG.

Nå vil han at gemyttene skal roe seg før den endelige avgjørelsen om Schanches framtid skal tas.

- Vi vil ta den tiden som er nødvendig, sier Hagen. Han forteller at Mo har snakket med Schanche og antar at han også selv vil gjøre det.

- Mistet respekten

Ulf Erik Knudsen, Frps stortingsrepresentant fra Buskerud, sier han har mistet all respekt for Martin Schanche etter episoden.

- Han visste utmerket godt hva slags møte han gikk til. Det var jeg som informerte ham på forhånd, sier Knudsen til Drammens Tidende.

Selv hevdet Schanche gjentatte ganger mandag at han hadde fått forespørsel om å reise til Drammen for å snakke med noen ungdommer, og at han ikke var klar over hva slags forum han skulle delta i.

- Jeg kjenner meg svært dårlig igjen i den beskrivelsen som Schanche gir om hva slags informasjon han fikk på forhånd, sier en opprørt Knudsen.

- Jeg var enig med dem som foreslo å sende rally-Martin til Drammen. Vi trodde alle sammen at det var riktig. Der tok vi sørgelig feil. Jeg har vært i mange debatter med Torgeir og vet at han kan virke provoserende, men det er helt uakseptabelt å slå. Denne hendelsen er meget beklagelig, sier Knudsen

(NTB)