Alvheim-tabbe på direkten

Frp-toppen John Alvheim avslørte i går kveld bostedet til den 17 år gamle jenta som hevder hun ble voldtatt av Terje Søviknes i NRKs Redaksjon 21. - Uheldig, sier jentas advokat til Nettavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alvheim var med i Knut Olsens Redaksjon 21. Her omtalta han jentas familie som «familien i...» (byen som jenta kommer fra).

Noe som fikk jentas advokat, Roar Vegsund, til å reagere. Han mener at at Fremskrittspartiets medlemmer burde klare å holde tilbake informasjon som kan avsløre jentas identitet.

- Dette begrenser jo søkeområdet betraktelig. Fremskrittspartiet er ikke det mest jentedominerte partiet heller. Jeg håper Frp evner å forstå viktigheten av hun er anonym, sier han til Nettavisen.

Terje Søviknes og partiledelsen har begrunnet hemmeligholdelsen av voldtektsanklagene med at de ville beskytte den 17 år gamle jenta og hennes familie. Fram til i kveld har heller ikke jentas bosted vært nevnt offentlig. Men så kom Alvheim med den uheldige uttalelsen på tv.

- For jentas del er det helt avgjørende å være anonym hvis hun skal klare seg gjennom den kommende perioden med politiavhør og eventuell anmeldelse av saken, sier Vegsund.

(Dagbladet.no)