Alvik søker permisjon

Helsedirektør Anne Alvik har etter søknad fått innvilget seks måneders permisjon. Begrunnelsen for søknaden er dødshjelpsaken ved Bærum sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosial- og helsedepartementet vil konstituere en helsedirektør utenfra, og Alvik er bedt om å stå i stillingen noen dager til dette er avklart.

I sin søknadsbegrunnelse til Sosial- og helsedepartementet skriver Alvik blant annet følgende:

«Etter at Sosial- og helsedepartementet i går (tirsdag red.anm.) avslo anmodningen om å oppnevne et settehelsetilsyn i den såkalte Bærumssaken, har jeg tenkt fram og tilbake på min egen situasjon. Jeg ville ikke hatt noen problemer med å fullføre behandlingen av saken når den eventuelt kommer tilbake til oss fra påtalemyndigheten.

Dette utsagnet skal selvsagt ikke tolkes i noen som helst retning i forhold til realiteten i saken. Men jeg har fått nok av dager som domineres av mer og mindre fortegnede versjoner og oppf atninger av Helsetilsynets arbeid. Jeg har mange andre viktige ting å fylle livet mitt med, og har derfor i morges levert departementsråden en søknad om 6 måneders permisjon, fortrinnsvis med umiddelbar virkning».

(NTB)

PERMISJON: Helsedirektør Anne Alvik har bedt om permisjon i forbindelse med dødshjelpsaken på Bærum sykehus.