Alvik tar til motmæle mot kritikken

Helsedirektør Anne Alvik slår kraftig tilbake mot kritikken mot henne i forbindelse med dødshjelpsaken ved Bærum sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag leverte hun en ni sider lang rapport til helseminister Tore Tønne.

- Hvis det hadde vært noe som helst hold i kritikken, måtte jeg vurdert min stilling. Men i og med at kritikken er helt ubegrunnet og grepet ut av løse lufta, er det klart at det ikke er noe problem for meg å fortsette som helsedirektør, sier Anne Alvik til NRK.

At Anne Alvik er forbannet vil nok både Petter Øgar og helseminister Tore Tønne forstå når de leser rapporten. Punkt for punkt slår hun tilbake mot beskyldninger om inhabilitet, slurv og dårlig skjønn. Hun tilbakeviser påstandene som er satt fram i forbindelse med behandlingen av den såkalte dødshjelpsaken ved Bærum sykehus, og kritiserer i stedet konstituert helsedirektør Petter Øgar.

- Når han undrer seg over mitt og Helsetilsynets skjønn, må jeg si at jeg undrer meg på hans skjønn, sier Alvik.

Helsetilsynet ble koblet inn i dødshjelpsaken ved Bærum sykehus, men fikk kraftig kritikk for ikke å ta saken på alvor. Tilliten til Anne Alvik dalte i takt med medieomtalen. Den 20. mars tok hun et halvt års permisjon.

Permisjonstida har ikke vært fritid for helsedirektør Anne Alvik. Hun har skaffet seg egen hjemmeside på internett og bruker også advokat for å renvaske seg.

(NTB)