Alvor og humor i Frogner Grendehus

Ni uker har Nes herredsrett brukt på å gå gjennom bevisene i trippeldrapssaken. I salen har stemningen vekslet mellom blodig alvor og allmenn latter, harmdirrende sinne og varme kjærlighetserklæringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her er et knippe av de sitatene vi husker best:

I begynnelsen av rettssaken var det de fire tiltalte som måtte forklare seg for retten. Vel vitende om at journalistene i salen ville bringe informasjonen videre, forklarte de seg om de mest personlige ting.

- Han tålte ikke trynet på meg og jeg tålte ikke trynet på ham, sa Veronica Orderud da hun ble bedt om å forklare seg om svigerfaren Kristian Orderud. Det iskalde forholdet til søsteren Kristin Kirkemo Haukeland ble godt illustrert da Veronica med harmdirrende stemme sa:

- Jeg vil aldri mer ha kontakt med den jenta igjen - uansett hva som skjer!

Veronica brast flere ganger ut i gråt under sin forklaring. Også ektemannen Per kjempet mot følelsene.

Ekteparets følelser har også vært et tema for retten: Mange av vitnene har fått spørsmål om ekteparet virkelig ble overrasket da de fikk vite om drapene og om oppførselen etterpå tydet på at sorgen var ekte.

- Jeg tror det er mange her i salen som heller ville instruere en tømmerstokk, enn å få Per Orderud til å lage et følelsesutbrudd som ikke er ekte, sa advokat Cato Schiøtz i sin kommentar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer