Politireformen:

- Alvorlig bekymret

Hadia Tajik er alvorlig bekymret for gjennomføringen av politireformen, og frykter at resultatet blir dårligere polititjeneste.

BEKYMRET: Hadia Tajik er alborlig bekymret for politireformen. - Regjeringen og Politidirektoratet har valgt hastverk, og har ikke vært villige til å verken lytte eller justere kursen, sier Tajik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BEKYMRET: Hadia Tajik er alborlig bekymret for politireformen. - Regjeringen og Politidirektoratet har valgt hastverk, og har ikke vært villige til å verken lytte eller justere kursen, sier Tajik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Da vi inngikk et forlik med regjeringspartiene om politireformen, var forutsetningen for reformen at vi skulle få større politikraft. Reformen skulle være lokalt forankret, og polititjenesten i hele landet skulle bli bedre, sier lederen av Stortingets justiskomite, Hadia Tajik (Ap).

I forliket som ble vedtatt på Stortinget var det også enighet om å legge vekt på å utvikle og skape en bedre kultur og skape en moderne ledelse i politiet.

Detaljstyrt

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik er ikke fornøyd med resultatet. Hun ser ikke at hverken politikraften eller polititjenesten har blitt bedre.

- Det er grunnlag for alvorlig bekymring, sier Hadia Tajik til Dagbladet.

Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) har vurdert politireformen, og konstaterer at de ansatte i politiet ønsker endring, men at de har liten tiltro til at målene med reformen blir nådd.

I rapporten fra Difi heter det blant annet:

«Justis- og beredskapsdepartementet har så langt styrt reformarbeidet i Politidirektoratet svært tett. Statsråden har hatt styringsmøter med politidirektøren hver måned. Detaljert styring fra departementet fører til at detaljstyringen forplanter seg ut i etaten».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer