Politireformen:

- Alvorlig bekymret

Hadia Tajik er alvorlig bekymret for gjennomføringen av politireformen, og frykter at resultatet blir dårligere polititjeneste.

BEKYMRET: Hadia Tajik er alborlig bekymret for politireformen. - Regjeringen og Politidirektoratet har valgt hastverk, og har ikke vært villige til å verken lytte eller justere kursen, sier Tajik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BEKYMRET: Hadia Tajik er alborlig bekymret for politireformen. - Regjeringen og Politidirektoratet har valgt hastverk, og har ikke vært villige til å verken lytte eller justere kursen, sier Tajik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Da vi inngikk et forlik med regjeringspartiene om politireformen, var forutsetningen for reformen at vi skulle få større politikraft. Reformen skulle være lokalt forankret, og polititjenesten i hele landet skulle bli bedre, sier lederen av Stortingets justiskomite, Hadia Tajik (Ap).

I forliket som ble vedtatt på Stortinget var det også enighet om å legge vekt på å utvikle og skape en bedre kultur og skape en moderne ledelse i politiet.

Detaljstyrt

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik er ikke fornøyd med resultatet. Hun ser ikke at hverken politikraften eller polititjenesten har blitt bedre.

- Det er grunnlag for alvorlig bekymring, sier Hadia Tajik til Dagbladet.

Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) har vurdert politireformen, og konstaterer at de ansatte i politiet ønsker endring, men at de har liten tiltro til at målene med reformen blir nådd.

I rapporten fra Difi heter det blant annet:

«Justis- og beredskapsdepartementet har så langt styrt reformarbeidet i Politidirektoratet svært tett. Statsråden har hatt styringsmøter med politidirektøren hver måned. Detaljert styring fra departementet fører til at detaljstyringen forplanter seg ut i etaten».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.