- Alvorlig feil å ansette Yssen

Klar beskjed fra Valla til Ingunn Yssen. Mens Yssen var sykemeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter å ha vært sykemeldt i fire måneder, fikk Ingunn Yssen et hittil ukjent notat fra Gerd-Liv Valla. Her står det at det var en «alvorlig feil» å ansatte Yssen, skriver VG i dag.

En måned seinere, da Valla offentliggjorde det samme notatet, hadde hun fjernet den knallharde dommen over Yssen. I samme notat er også det faktum at hele LO-sekreteriatet ble orientert om «situasjonen» for Ingunn Yssen i et møte 4. desember tatt bort, skriver VG videre.

Valla har hele tiden hevdet at det sterkt kritiserte notatet kom som en reaksjon på Yssens svært uventede oppsigelse. Nå kan det vise seg at Valla rettet de samme beskyldningene mot Yssen én måned før oppsigelsen.

Ifølge VG eksisterer det tre ulike versjoner av notatet, som alle er signert av Valla personlig. Notatets innhold og Vallas offentliggjøring av dette på en velregissert pressekonferanse 12. januar i år er blitt meget kraftig kritisert, ikke minst innad i LO.

Dokumentet vil stå sentralt i den uavhengige granskningen av saken. Men nå er det altså klart at granskerne også må be om tilgang til andre notater fra Valla i samme sak. For selv om oppbygningen og ordbruken stort sett er den samme, er det også gjort viktige endringer underveis, melder VG.

Yssen ble sykemeldt 21. august i fjor. Den 10. januar sa hun opp stillingen som LOs internasjonale sekretær fordi hun hevdet seg ydmyket, trakassert og utskjelt av Valla i tre og et halvt år.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer i Valla/Yssen-saken utover dagen.

NOK EN KOMMENTAR: Onsdag i forrige uke deltok Ingunn Yssen i Tabloid på TV 2, hvor hun kommenterte den siste utviklingen i kontroverset mellom henne og LO-leder Gerd-Liv Valla. Foto: Scanpix
NOK EN KOMMENTAR: Onsdag i forrige uke deltok Ingunn Yssen i Tabloid på TV 2, hvor hun kommenterte den siste utviklingen i kontroverset mellom henne og LO-leder Gerd-Liv Valla. Foto: Scanpix Vis mer
NOK EN PRESSEKONFERANSE:</B> Regissert av Gerd-Liv Valla i den såkalte Yssen/Valla-saken. Her fra fredag i forrige uke, da Valla sa hun <a href=http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/01/19/489406.html>tar lærdom av saken</a>.