Alvorlig for hagleoffer

-En spesiell stemning i Brønnøysund, sier ordføreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tilstanden er alvorlig for den 27 år gamle kvinnen som ble skutt med hagle av sin tidligere samboer. Den 64 år gamle mannen som også ble skutt på, er utenfor livsfare. Det opplyste politiadvokat Silje Tufto ved Helgeland politidistrikt på en pressekonferanse i Brønnøysund i kveld.

Den 40 år gamle mannen som vil bli siktet for forsettlig drap på sin 31 år gamle bror og forsøk på forsettlig drap på de to andre personene, sitter i kveld i avhør i Brønnøysund.

Ordfører Kjell Trælnes har ledet kriseteamet i Brønnøysund, som ble satt i drift lørdag morgen etter den dramatiske natten.

Spesiell stemning

-Det har vært en spesiell stemning her i Brønnøysund i dag - dempet selv om mange har vært oppskaket av det som har skjedd. Vi bor 5.000 mennesker her, og de fleste kjenner noen som er berørt av denne tragedien, sier ordfører Kjell Trælnes til Dagbladet.no.

Kirken har vært åpen i hele dag, og det blir en spesiell markering i forbindelse med søndagsgudstjenesten. Kriseteamet vil også søndag ta i mot telefoner fra folk som har behov for å prate om de har opplevd eller som fortsatt er opprørt etter den dramatiske natten.

Kriseteamet har telefon 75.02.05.00 og 95.01.23.20.

Fagfolk på slike tragedier har vært i kontakt med familiene til de berørte, og skolene i Brønnøysund skal forberede både lærere og elever best mulig på hverdagen som begynner igjen mandag.

Voldsdømt

40-åringen som valgte hagle som løsning på sine problemer, har dommer for grov vold på rullebladet og har slitt med psykiske problemer i mange år.

Mange har stilt spørsmål med hvordan mannen selv kunne skrive seg ut fra psykiatrisk avdeling ved Nordlandssykehuset 9. november. Mannens egenvalgte utskrivning har sammenheng med at han la seg inn på avdelingen frivillig og at han skulle følges av lokalt helsepersonell.

-Jeg kjenner ikke hele forutsetningen for at mannen fikk forlate sykehuset, men jeg har fått bekreftet i dag at han har vært i kontakt både med behandlende lege og med Voksenpsykiatrisk poliklinikk her i Brønnøysund i perioden mellom 9. november og i går, sier ordfører Kjell Trælnes.

Fylkeslegen i Nordland skal vurdere om Nordlandssykehuset og institusjoner med ansvar for mannens helse har fulgt rutinene.