Alvorlig for SAS

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • SAS har i løpet av to dager havnet i en meget alvorlig situasjon for selskapet og dets eiere. Først hoppet SAS på oppfordringen fra Greenpeace om å nekte frakt av norsk hvalkjøtt. Så kom kjennelsen fra EU-kommisjonen der det ble slått fast at SAS og Maersk Air har brutt de mest elementære konkurransereglene og delt flyruter seg imellom. På den måten har SAS fått monopol på den lukrative ruten mellom Stockholm og København. SAS innrømmer sin fadese, men synes boten på 291 millioner kroner er for høy.
  • Begge sakene er av en slik karakter at det må få følger både for ledelsen og selskapet. Selv om det ikke får noen praktiske konsekvenser for transporten av hvalkjøtt, er det meget alvorlig at SAS bidrar til å stemple Norge som en nasjon av rå og primitive fangstmenn. En slik negativ markedsføring kan heller ikke SAS kan være tjent med. SAS har konsesjon for å drive sin virksomhet. Det forplikter. En slik siling av lovlig frakt som SAS her har gjort, vil jo føre helt galt av sted. Skal det neste offer være svensk våpenindustri? Dansk porno? Det kan sies mye om SAS, men rollen som moralpoliti passer selskapet ikke. Vi går ut fra at de norske styremedlemmene sørger for at denne saken ikke blir begravd.
  • Disse fadesene er spesielt uheldige for SAS i ei tid med store endringer i norsk luftfart. Selskapet har lagt inn bud på et konkurstruet Braathens. Blir dette oppkjøpet godkjent, får SAS i realiteten monopol på innenlandstrafikken. Det vil være tragisk. På dette markedet er det sterkt behov for konkurranse. Det viser dagens skyhøye priser. SAS har vist at selskapet ikke fortjener noen særbehandling. De tillitsbruddene selskapet nå har gjort seg skyldig i, må føre til at myndighetene gjør alt de kan for å hindre at SAS får enda mer makt og dominans. Hensynet til arbeidsplasser i det nåværende Braathens kan ikke være avgjørende i ei tid med stor etterspørsel etter kompetent arbeidskraft.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 261688042


Varnish cache server