LÅ UNDER VANN: 
Redningspersonnell rykket lørdag kveld ut etter melding om en badeulykke i 3. Bjørndalsdam i Fredrikstad. To gutter var brakt opp etter å ha ligget under vann i et ukjent antall minutter.
Foto: Johnny Larsen / NTB scanpix
LÅ UNDER VANN: Redningspersonnell rykket lørdag kveld ut etter melding om en badeulykke i 3. Bjørndalsdam i Fredrikstad. To gutter var brakt opp etter å ha ligget under vann i et ukjent antall minutter. Foto: Johnny Larsen / NTB scanpixVis mer

Alvorlig for to gutter etter badeulykke i Fredrikstad

Tilstanden var søndag fortsatt alvorlig for to gutter på 15 og 16 år etter en badeulykke i Fredrikstad lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både vitner, polititjenestemenn og andre som kom til ulykkesplassen ved 3. Bjørndalsdam, forsøkte forgjeves å lokalisere og få de to opp fra vannet. Til slutt var det dykkere fra Fredrikstad brann- og redningsvesen som hentet dem opp på land.

- Guttene ble hentet opp klokken 20.45. De har trolig ligget under vann i rundt 15 minutter, sa operasjonsleder Arne Haraldstad i Østfold politidistrikt til NTB kort tid etter at guttene var hentet opp på land.

Uavklart Begge ble fløyet med luftambulanse til sykehus i Oslo. Den ene ble lagt inn på Ullevål sykehus og den andre på Rikshospitalet. I løpet av natten ble også den første overført til Rikshospitalet, får NTB opplyst søndag morgen.

- Tilstanden for 16-åringen beskrives søndag formiddag fortsatt som alvorlig, mens situasjonen for den ett yngre gutten er uavklart, opplyser operasjonsleder Terje Nordang i til NTB.

Ulykken skjedde ifølge Aftenposten etter at guttene skal ha hoppet i vannet fra en knaus det er populært å bade fra i Fredrikstad-marka. Flere vitner så at guttene gikk under og varslet nødetatene samtidig som flere personer forsøkte å dykke etter dem.

Skjedd tidligere Lørdag kveld ble det kommunale kriseteamet i Fredrikstad samlet for å bistå venner og familiene til de to guttene, opplyser politiet.

Søndag opplyser teamet at pårørende eller andre som trenger hjelp eller noen å snakke med i forbindelse med ulykken, kan kontakte legevakten på telefon 116 117

- Der vil helsepersonell følge opp dem som trenger hjelp, heter det i en pressemelding fra kommunen.

Dammene i Bjørndalen var opprinnelig drikkevannskilder for Fredrikstad, men er nå et populært utfartssted og friluftsområde, spesielt for ungdom. Det er bare fem år siden en 14 år gammel gutt druknet på samme sted.

- Det er klart det er mange i Fredrikstad som nå minnes den tragiske ulykken vi hadde i samme dam bare for noen få år siden, der en ung gutt dessverre druknet, sier kommunalsjef Nina Tangnes Grønvold, som leder Fredrikstads psykososiale kriseteam til NRK.