Kim Jong-un

«Alvorlig hendelse»: - Vil finne syndebukker

Flere tolker en alvorlig hendelse i Nord-Korea som en bekreftelse på at landet nå har coronasmitte.

SPEKULERES: Kim Jong-uns fravær har den siste tida ført til spekulasjoner rundt diktatorens helse. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kim Jong-un skal ha sparket flere ledende partitjenestemenn over en alvorlig coronavirushendelse.« En alvorlig hendelse som truet offentlig sikkerhet» skal angivelig være grunnen.

- Ved å forsømme viktige avgjørelser fra partiet som etterlyste organisatoriske, materielle, vitenskapelige og teknologiske tiltak for å støtte langvarig anti-epidemisk arbeid i møte med en global helsekrise, har de ansvarlige tjenestemennene forårsaket en alvorlig hendelse som skapte en enorm krise for sikkerhet for landet og dets folk, skal Kim Jong-un ha sagt i et regjeringsmøte gjengir det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Dette har skapt spekulasjoner om coronaviruset har brutt gjennom landets forsvar.

KCNA skriver ikke hva de alvorlige hendelsene går ut på, men analytikere mener dette kan tyde på at Nord-Korea ikke lenger er fri for covid-19, skriver The Guardian.

Bekrefter tilfeller

Nord-Korea har hatt noen av verdens strengeste coronarestriksjoner. I begynnelsen av pandemien stengte landet grensen, internasjonale flyreiser ble stoppet og strenge regler for innlandsreiser ble innført.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer