ALVORLIG: Sveriges utenriksminsiter Carl Bildt ser alvorlig på sammenstøtene i Kairo, og mener myndighetene må granske hendelsene, ikke minst den statlige TV-kanalens rolle. Foto:  EPA/Pekka Sipola
ALVORLIG: Sveriges utenriksminsiter Carl Bildt ser alvorlig på sammenstøtene i Kairo, og mener myndighetene må granske hendelsene, ikke minst den statlige TV-kanalens rolle. Foto: EPA/Pekka SipolaVis mer

- Alvorlig i Egypt

Sammenstøtene må granskes, mener Carl Bildt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges utenriksminister Carl Bildt håper på en grundig gjennomgang av søndagens sammenstøt i Egypts hovedstad Kairo.

Sjekker TV-kanalen - Det er selvsagt at myndighetene har i oppgave å beskytte alle innbyggere. Nå håper jeg det blir gjort en skikkelig undersøkelse av hva som faktisk skjedde, også om den rollen egyptisk statlig TV kanskje spilte i dette, og som jeg tror var ganske så tvilsom, sa Carl Bildt til journalister idet han var på vei inn til et møte med EUs utenriksministre i Luxembourg mandag.
- Det har kommet anklager om at deres rapportering var av en slik natur at den førte til en del av dette, sier han videre.
Bildt tror demokratibevegelsene fra den såkalte arabiske våren vil møte store utfordringer i tiden som kommer.

Tidsplan for demokrati - Det finnes innebygde motsetninger og usikkerhet. Det som trengs, framfor alt i Egypt, er en mye tydeligere tidsplan for den demokratiske overgangen enn det vi har sett så langt, sier Bildt. (©NTB)