Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alvorlig, men stabilt for treåring som falt i elva

Ble funnet livløs i ei elv i Saltdal i Nordland.

TILSTANDEN STABIL: En tre år gammel gutt ble sendt med fly til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø etter at han ble trukket livløs opp av Junkerdalselva i Saltdal i Nordland. Bildet viser området der gutten  havnet i elva. Foto: Helge Simonsen/Saltenposten / SCANPIX
TILSTANDEN STABIL: En tre år gammel gutt ble sendt med fly til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø etter at han ble trukket livløs opp av Junkerdalselva i Saltdal i Nordland. Bildet viser området der gutten havnet i elva. Foto: Helge Simonsen/Saltenposten / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnet havnet i Junkerdalselva og ble hentet opp av en slektning i 13-tida søndag ettermiddag. Det ble utført hjerte-lunge-redning av folk på stedet fram til luftambulansen kom fram. Gutten ble deretter fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Ved 12-tida mandag ettermiddag opplyser pressevakt Jan Fredrik Frantzen ved sykehuset til Avisa Nordland at tilstanden er alvorlig, men stabil for treåringen.

Det er en periode på ti minutter hvor familien ikke har hatt kontroll på gutten. Elva ligger 50-60 meter nedenfor huset hvor de befant seg.

- Det er uklart hvor lenge han var i vannet, men vi tror ikke det er så lenge som ti minutter, sa operasjonsleder Bent-Are Eilertsen i Salten politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Foreldrene ble med helikopteret til Tromsø, der et kommunalt kriseteam bistår dem. Familien er fra distriktet og var på besøk hos en slektning da ulykken inntraff i den fortsatt delvis islagte elva.

Politiet understreker at det er for tidlig å si om noen har opptrådt uaktsomt i forkant av hendelsen. Avhør og etterforskning fortsetter etter påsken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media