Alvorlig sikkerhetshull gjør at andre kan ta kontroll over mobilen din

Tar over app-ene dine og kan stjele sensitiv informasjon.

SIKKERHETSHULL:  FireEye har funnet et sikkerhetshull som gjør iPhone-telefoner svært utsatt for såkalte maskerte angrep. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SIKKERHETSHULL: FireEye har funnet et sikkerhetshull som gjør iPhone-telefoner svært utsatt for såkalte maskerte angrep. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er funnet nok et alvorlig sikkerhetshull i Apples operativsystem iOS som gjør de fleste iPhoner og iPader sårbare for innbrudd og tapping.

Det er eksperter i nettsikkerhetsselskapet FireEye som har oppdaget svakheten i systemet. Selskapet sier at «maskerte angrep» utgjør en betydelig større risiko enn Apple-viruset WireLurker, som ble oppdaget i sommer, melder NTB.

Et maskert angrep innebærer at du blir lurt til å installere en app, for eksempel ved at du får en anbefaling om det per SMS eller epost, som gir andre kontroll over innhold på mobilen eller Ipaden din.

Det spesielle ved denne metoden er at den ondsinnede appen er utstyrt med samme identifiseringskode - og imitererer brukergrensesnitt og bruker lokalt innhold - som helt stuerene og harmløse apper. Det gjør dem svært vanskelig å oppdage.

Erstatter app-er - App-en kan erstatte en ekte applikasjon etter at den har blitt installert. Alle app-er kan bli erstattet, bortsett fra forhåndsinstallerte applikasjoner, slik som Safari, skriver FireEye på sine nettsider.

De kan dermed erstatte applikasjoner med sensitiv informasjon, slik som applikasjoner for e-post og banktjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer