Få vaksinerte i Trondheim:

- Alvorlig situasjon og faktisk litt krise

I Trondheim gjenstår ukevis før alle i risikogruppen er vaksinert. Det store utbruddet kommunen nå står i, og trusselen fra tilfeller av indisk mutasjon, gjør at kommunen trolig vil be om flere vaksinedoser.

VIL TROLIG BE OM VAKSINER: Kommunedirektør Morten Wolden sier Trondheim ligger dårligst an med vaksineringen blant storbyene i Norge, og at de trolig må se seg nødt til å be om flere doser. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL TROLIG BE OM VAKSINER: Kommunedirektør Morten Wolden sier Trondheim ligger dårligst an med vaksineringen blant storbyene i Norge, og at de trolig må se seg nødt til å be om flere doser. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Mandag innførte Trondheim flere strenge tiltak for å få bukt med smitten som har spredt seg som ild i tørt gress de siste ukene. Blant annet maksgrense på to gjester i private hjem, stenging av treningssentre, forbud mot arrangementer og stengte kraner.

- Situasjonen er alvorlig, fordi smittesporerne våre beskriver et uoversiktlig smittebilde hvor man ikke kjenner smitteveier og antar at det er villsmitte ute i byen. Så har vi også fått den indiske mutanten til Trondheim, og det sammen med at vi har få vaksinerte her i forhold til resten av landet, sier ordfører Rita Ottervik til Dagbladet.

- Det er fortsatt noen tusen uten vaksine som har underliggende sykdom og risiko for alvorlig sykdom.

Bekymret

Ifølge ordføreren er det personer i alderen 18 til 64 år med risiko for alvorlig sykdom, som fortsatt mangler vaksine.

I tillegg mangler mange av dem som allerede er vaksinert i risikogruppen andre dose.

Vaksineringen av 64-åringene starter neste uke.

- Jeg bekymrer meg aller mest for dem som ikke er fullvaksinert. Det er mange uker igjen, sier Ottervik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer