Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alvorlig skadd etter masseslagsmål på asylmottak

To til sykehus - tjue sloss med kniver og slagvåpen på Mysen.

 STOR UTRYKNING:  Det var stort politi- og ambulanseoppbud  til Mysebu statlige asylmottak søndag kveld etter at det brøt ut masseslagsmål med minst 20 personer involvert. Foto: GLENN THOMAS NILSEN.
STOR UTRYKNING: Det var stort politi- og ambulanseoppbud til Mysebu statlige asylmottak søndag kveld etter at det brøt ut masseslagsmål med minst 20 personer involvert. Foto: GLENN THOMAS NILSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Minst to personer er skadd etter et masseslagsmål med våpenbruk på Mysebu statlige asylmottak i Mysen i Østfold i kveld, melder Smaalenene.no.

Vaktstyrker fra Securitas er tilkalt for å sikre at forholdene er under kontroll i natt.

En politibil og fire sykebiler rykket ut til mottaket, som ligger i Vadugveien.
En av av de skadde skal ha fått alvorlige kuttskader i hodet. En annen skal ha fått bruddskader etter å ha blitt banket med balltre.
En av de skadde er fraktet til sykehus i Oslo og en til Fredrikstad.
En tredje person ble behandlet på stedet.

Seks pågrepet
Ifølge NRK er seks personer pågrepet av politiet.

- Slagsmålet skal ha oppstått i forbindelse med kveldsmåltidet, sier operasjonsleder Anders Oksvold i Follo politidistrikt, der Mysen og Eidsberg sorterer under.

Matbråk før
Også flere ganger tidligere i høst har det vært bråk rundt matserveringen på mottaket. I oktober måtte politiet rykke ut en rekke ganger etter kantinebråk. Ved et av tilfellene pågrep de fire personer i 17-18-årsalderen, skriver NTB.

 Den gang var også afghanere og somaliere involvert.

-Aldri så ille som nå
I september skjedde en lignende hendelse. En nabo forteller til Smaalenenes Avis at han flere ganger har vært bråk på Mysebu mottak, som ligger i et boligområde, men at tumultene ikke har vært så ille som søndagens hendelse.

Den første meldingen til politiet kom klokka 21.15.

Minst 20 personer fra to grupper ved asylmottaket skal ha kommet i krangel om bagateller. Det ble brukt både slagvåpen, kniver og vekter fra treningsrommet under slagsmålet, skriver lokalavisa.

Har ulmet
Det skal ha ulmet mellom grupper på asylmottaket en periode.

Også politi fra nabodistriktet ble alarmert, og naboer ble bedt om å holde seg unna.

- Vi ble bedt av Follo om å sende forsterkninger, men denne anmodningen ble seinere tilbakekalt. Det skjedde ved 21.30-tiden opplyser operasjonsleder ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Nestleder ved mottaket, Jasim Salim,  overfor smaalenene.no at det har vært bråk ved mottaket i kveld mellom grupper av to nasjonaliteter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media