Alvorlig skadd etter politijakt

Jaget bilfører kolliderte med trailer i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  En bilfører i 30-årene er alvorlig skadd etter kollisjon med en trailer på B39 i Bjerkreim i Rogaland i morges. Kollisjonen skjedde etter at politiet en stund hadde fulgt etter bilen, opplyser Rogaland politidistrikt i en pressemelding.

Konstituert politimester Hans Vik i Rogaland har allerede bestemt seg for å varsle Spesialenheten for politisaker om ulykken. Spesialenheten etterforsker saker der personer blir alvorlig skadd i tilknytning til politiets arbeid.

- Politiet hadde fulgt etter bilen i om lag 40 kilometer da den skar over i motsatt kjørefelt og traff traileren klokka 06.58. Det er en kjørebane i hver retning der ulykken skjedde.

- Det er 80 eller 90 kilometers fartsgrense der ulykken skjedde, og verken ulykkesbilen eller politiets bil hadde ekstremt høy fart, sier konstituert politimester Hans Vik til Dagbladet.no.

Klokka 11 fikk politiet vite fra Stavanger universitetssjukehus at tilstanden til mannen er alvorlig, men stabil. Han har fått bruddskader i brystet.

Politiet fikk en melding fra publikum i Stavanger klokka 06.05 i morges.

Til fare i trafikken

-Operasjonsledelsen vurderte henvendelsen slik at bilen kunne være til fare for trafikken. Derfor ville vi komme i kontakt med sjåføren. Det er ingen melding om at bilen er stjålet, sier konstituert politimester Vik til Dagbladet.no. 

Han vil ikke svare på om bilførereren er kjent av politiet fra før.

Politiet fikk kontakt med bilen ved Forus klokka 06.20. Bilferden gikk gjennom hovedveier i Sandnes på på E39 med fartsgrenser som varierer mellom 40 og 90 kilometer i timen.

Det var en rett strekning der bilen kolliderte med traileren, som tilhører det lokale transportfirmaet Drange Transport. Kollisjonen skjedde hundre meter nord for avkjørselen til Gjedrem.

I gang med spikermatter

- Da ulykken skjedde, var våre tjenestemenn i gang med å legge spikermatter over veien noen kilometer lenger framme, sier Vik.

Det er andre gangen i år Rogland politidistrikt tar kontakt med spesialenheten etter en alvorlig ulykke i forbindelse med utrykning. I vår ble en kvinne påkjørt og drept på Hinna av en bil politiet ville stoppe.