KJØRTE UT: 22-åringen som satt i denne bilen flyktet fra åstedet etter å ha kjørt ut. Han er nå til behandling ved sykehuset i Skien.Foto: Espen Isaksen
KJØRTE UT: 22-åringen som satt i denne bilen flyktet fra åstedet etter å ha kjørt ut. Han er nå til behandling ved sykehuset i Skien.Foto: Espen IsaksenVis mer

Alvorlig skadd i politijakt

22-åring på sykehus etter biljakt i Kragerø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||22-åringen ligger nå på sykehuset i Skien etter å ha kjørt av veien under politijakta.

- Politiet fikk melding om en bil som kjørte vinglete på E 18 ved Myrland Auto i Bamble tirsdag formiddag. En UP-patrulje, som var i området Kragerø, meldte noe senere at de hadde møtt bilen på E 18 like nord for Gjerdemyra, avkjøringen til Kragerø. Innen politiet fikk snudd hadde bilen forsvunnet for dem opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt til Varden.

UP-patruljen møtte snart på bilen igjen. Politiet satte blålysene på, og gjorde tegn til at bilen skulle stoppe.

- Bilen stoppet ikke, men passerte politiet i retning Tangen og Volumsenteret. Noen hundre meter etter det kjørte bilen forbi en annen, og kjørte deretter ut av veien, sier Aaltvedt til Varden.

22-åringen løp fra bilen, men ble senere pågrepet av politiet. Mannen er en kjenning av politiet, og skiltene som var satt på bilen, er stjålet.

Operasjonsleder Aaltvedt understreker overfor Dagbladet at 22-åringen ikke kjørte av veien med politiet i hælene.

- Nei. En av våre patruljer, som allerede hadde blålys på, møtte bilen. En betjent strakk ut hånda for at han skulle stanse. I stedet akelrerer sjåføren forbi patruljebilen. Så ser de i speilet at han kjører forbi en annen bil. Når de litt senere snur og kjører samme vei, ser de at bilen er i grøfra, opplyser Aaltvedt.

Politiet har diskutert hvorvidt episoden skal rapporteres til spesialenheten for politisaker.

- Foreløpig har vi valgt ikke å gjøre det sier Aaltvedt.